MODIOGEN 100 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi:

İlacın etken maddesi Modafinil‘ dir. MODIOGEN 100 mg Tablet, uykululuk halini azaltıp uykusuzluğu artıran bir ilaçtır. MODIOGEN, nedeni belli olmayan  aşırı uyuma hali, vardiyalı çalışmaya bağlı uyku bozukluklarında ve Narkolepside görülen gündüz aşırı uykululuk hali ve uygun olmayan durum ve zamanlarda uyuyakalma (uyku atakları)  eğilimi olan hastalarda uyanıklık halini arttırmak için  kullanılır. Gün içerisinde yaşanabilecek uyku nöbetlerini önler.

 

MODIOGEN 100 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. MODIOGEN, uykululuk halinin azaltılmasında etkilidir.
  3. Tedaviye uyku bozuklukları konusunda deneyimli ve tecrübeli bir doktorun önerisiyle veya kontrolünde
    başlanmalıdır.
  4. Devamlı kullanılırsa alışkanlığa sebep olabileceğinden, hekimin önerdiği sürenin ve doz miktarının dışında  kullanmaktan kaçınılmalıdır.
  5. Hap ya da alkol bağımlılığı, duygu durum bozukluğu, ruhsal çöküntü, kaygılanma, panik atak, asabilik gibi rahatsızlıkların şiddetini artırabileceğinden; psikolojik bir rahatsızlığınız var ise MODIOGEN kullanmanız öngörülmez.
  6. Eğer kalbinizle ilgili herhangi bir rahatsızlık, kalp ritm bozukluğu, epilepsi, siroz, karaciğer veya böbrek rahatsızlığı ya da yüksek tansiyonunuz var ise; bu ilaçla tedaviye başlamadan önce kullanmakta olduğunuz ilaçların tümünü hekime söylemelisiniz.
  7. Tedaviniz süresinde, eğer depresyon gelişirse, diğer insanlara karşı düşmanlık veya saldırganlık hissederseniz, intihar düşünceleri ya da davranışlarınızda bir değişiklik olduğunu fark ederseniz hemen doktorunuzla görüşünüz.
  8. Tedaviniz sürerken cilt döküntüsü görülürse MODIOGEN kullanmayı bırakıp, acilen hekiminize başvurunuz.
  9. İlacın kullanımıyla yaşlı hastalarda karaciğer  fonksiyonlarında azalma olabileceğinden doz ayarlaması yapılmalıdır.
  10. Tedaviniz sırasında alkol kullanmaktan kaçınınız.
  11. • İlacın çocuklarda kullanımı konusunda etkinlik ve güvenliği henüz kanıtlanmamış olması; ayrıca psikiyatrik yan etkiler ve deriyle ilgili ciddi aşırı duyarlılık riskleri sebebiyle 18 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez.
  12. İlacın içeriğinde düşük miktarda laktoz bulunur. Eğer daha önceden doktorunuz
    tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu söylenmişse bu ilacı almadan önce doktorunuza söyleyiniz.
  13. Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde hekime sormadan kullanılması sakıncalıdır.

 

MODIOGEN 100 mg Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. İlacın her bir dozu yeterli miktarda su ile birlikte içilir. Midede  yol açabilecek tahrişi azaltabilmek amacıyla yemeklerle birlikte veya yemekten sonra tok karnına önerilir.
  2. İlacın her dozunu yeterli miktarda su ile birlikte alınız. Midede  yol açabilecek tahrişi azaltabilmek amacıyla yemeklerle birlikte veya yemekten sonra tok karnına almanız önerilir.
  3. Yetişkinlerde günlük önerilen doz: Günde  2 tablet önerilir.Tedaviye hastanın yanıtına göre tabletler sabah tek seferde ya da 1 tablet sabah, 1 tablet öğlen olmak üzere ikiye bölünmüş olarak da alınabilir. Doktorunuz bazı durumlarda günlük dozunuzu 4 tablete kadar yükseltebilir.
  4. Bu ilacı kullanırken lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Reçetede nasıl yazıldıysa o şekilde kullanmanız önemlidir. Tavsiye edilenden daha fazla ya da ilacı bırakmanız önerildiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde rahatsızlığınızda bir iyileşme sağlanmaz, aksine hayati tehlikeye varabilecek ölçüde sağlığınıza ciddi zararları olur.

 

  İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Şiddetli karın ağrısı, ciltte kaşıntılı döküntü (kurdeşen), soluk alamama, yüzde, ağız, dil ve boğazda şişkinlik gibi alerjiyi işaret eden bir durumda ilacı almayı durdurup, derhal hekiminizi aramalısınız.
  2. Baş ağrısı, ciltte kaşıntılı döküntü, nezle belirtileri, uykusuzluk, aşırı yorgunluk, bilinç bulanıklığı, al basması, iştahsızlık, görme zayıflığı, karaciğer enzimlerinde artış, bulantı, midede ağrı, yanma, ağız kuruluğu ilacın sık görülebilecek yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Modafinil
İlaç Marka İsmi: MODIOGEN 100 mg Tablet

MODIOGEN 100 mg Tablet kullanma talimatı


MODIOGEN 100 mg Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir