MICTONORM SR 30 mg Sürekli Salınımlı Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Propiverin hidroklorür idrar torbası üzerinde gevşetici fonksiyonu olan bir maddedir.  Böbrekler tarafından süzülen idrar, önce idrar borusu aracılığıyla mesanede (idrar depolama torbasında) dışarıya atılmak üzere geçici olarak depolanır ve idrar yoluyla dışarıya atılır. Kaslardan meydana gelen idrar torbasının (mesanenin) fazla faaliyet göstermesi kısa aralıklarla idrar yapma isteği, tuvalete yetişemeden idrar sızıntısı veya idrar kaçırma gibi idrarın dışarıya atılması ile ilgili problemleri beraberinde getirir.  MICTONORM, bu tür şikayetlerin giderilmesi için mesanenin gevşemesini, genişlemesini sağlayan bir ilaçtır. Etkisi 24 saat sürmektedir.

MICTONORM SR 30 mg Sürekli Salınımlı Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. MICTONORM SR ilacını aldığınızda nefes daralması, kurdeşen, yüzünüzde, dudak, dil veya boğazınızda şişlik gibi alerjik bir durum geliştiğinde acilen hekiminizle görüşünüz ve acil tedavi desteğine ihtiyacınız olabileceği için bir sağlık kuruluşuna müracaatta bulununuz.
  2. İlaçtan tam fayda sağlamak için, atlamadan günün aynı saatinde almaya özen gösteriniz. Şikayetlerinizde iyileşme olsa bile bile hekiminize danışmadan ilacı bırakmayınız, aksi takdirde şikayetleriniz tekrar şiddetlenebilir.
  3. Çizgili kas zayıflığı, yüksek göz içi basıncı, Benign Prostat Hipertrofisi (iyi huylu prostat büyümesi), mesane ağzında tıkanıklık, idrar yapamama ve idrar tutukluğu, böbrek veya karaciğer rahatsızlığı, kalp çarpıntısı, mide fıtığı, yanma, bağırsak tembelliği ya da mevcut bağırsak tıkanıklığı veya şüphesi rahatsızlıklarından birisine yada birkaçı sizde mevcutsa, hangi ilaçları kullandığınızı ve rahatsızlıklarınızı hekiminize anlatınız.
  4. Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmemektedir. Çünkü doğmamış bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verme ihtimali yüksektir.

 

MICTONORM SR 30 mg Sürekli Salınımlı Kapsül’ün Kullanım Şekli :

•MICTONORM SR ilacını nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

•İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte içiniz. Tercihen aç ya da tok karnına alınabilir.

MICTONORM SR 30 mg Sürekli Salınımlı Kapsül’ün Yan Etkileri :

• Halsizlik, görmede zayıflık, mide bulanması, ağızda kuruluk yan etki olarak görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Propiverin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: MICTONORM SR 30 mg Sürekli Salınımlı Kapsül

MICTONORM SR 30 mg Sürekli Salınımlı Kapsül’ün kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir