MICTONORM 15 mg Draje

Endikasyon Bilgisi :

Etken Maddesi Propiverin hidroklorür olan MICTONORM 15 mg Draje, kasılmaları fazlalaşmış mesanenin gevşemesini sağlar. Böbreklerden gelen idrar önce idrar kanalı aracılığıyla dışarıya atılmak üzere geçici olarak mesanede (idrar depolama torbasında) birikir ve mesane ağzından idrar yoluyla dışarıya atılır. Kaslardan meydana gelen idrar torbasının (mesanenin) fazla faaliyet göstermesi acil idrara çıkma dürtüsü, kısa aralıklarla idrar yapma, tuvalete yetişemeden idrarın sızması veya idrar kaçırma gibi idrara çıkmada düzensizlikler yaşanır. MICTONORM Draje mesaneyi gevşeterek genişletir ve dolayısıyla idrar yapma düzensizliklerinin iyileştirilmesine yardımcı olur.

MICTONORM 15 mg Draje Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

•MICTONORM Drajeyi aldığınızda nefes daralması, kurdeşen, yüzünüzde, dudak, dil veya boğazınızda şişlik gibi alerjik bir durum geliştiğinde acilen hekiminizle görüşünüz ve acil tedavi desteğine ihtiyacınız olabileceği için bir sağlık kuruluşuna müracaatta bulununuz.

•İlaçtan tam fayda sağlamak için, atlamadan günün aynı saatinde almaya özen gösteriniz. Şikayetlerinizde iyileşme olsa bile hekiminize danışmadan MICTONORM Drajeyi bırakmayınız, aksi takdirde şikayetleriniz tekrar şiddetlenebilir.

•Doğmamış bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verme ihtimali yüksek olduğundan hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmemektedir.

•Benign Prostat Hipertrofisi (iyi huylu prostat büyümesi), mesane ağzında tıkanıklık, idrar yapamama ve idrar tutukluğu, kalp çarpıntısı, böbrek veya karaciğer rahatsızlığı, mide fıtığı, yanma, bağırsak tembelliği ya da mevcut bağırsak tıkanıklığı veya şüphesi, çizgili kas zayıflığı, yüksek göz içi basıncı, rahatsızlıklarından birisi yada birkaçı sizde mevcutsa, rahatsızlıklarınızı ve hangi ilaçları kullandığınızı hekiminize anlatınız.

 

MICTONORM 15 mg Draje’nin kullanım Şekli:

MICTONORM Draje hekiminiz tarafından nasıl reçete edildiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

•İlacınızın her dozunu yeterli miktada su ile içiniz. Öğün aralarında boş mideye almanız tavsiye edilmektedir.

MICTONORM 15 mg Draje’nin Yan Etkileri :

• mide bulanması, görmede zayıflık, ağızda kuruluk, halsizlik yan etki olarak görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Propiverin hidroklorür
İlaç Marka İsmi:  MICTONORM 15 mg Draje

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir