MAJEZIK DUO Topikal Sprey

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi   Flurbiprofen, Tiyokolşikosid‘dır. MAJEZIK  DUO Topikal Sprey, ağrı kesici ve kas gevşetici bir ilaçtır. Romatizmal hastalıklar da dahil ağrı ile birlikte seyreden kas kasılmaları ile ilişkili hastalık belirtilerinin tedavisinde etkilidir.  Omurganın (vertebral kolon-boyun, sırt, bel bölgesi) ağrılı kas kasılmalarında, akut ve kronik sırt-bel ağrılarında, ağrılı boyun tutulmasında, boyun ve kol bölgesindeki sinir ağrılarında, siyatik ağrıda ve kazaların veya spor yaralanmalarının neden olduğu kas ve eklemlerde oluşan burkulma, incinme ve ezilmelere bağlı ağrılarda kullanılmaktadır.

MAJEZIK  DUO Topikal Sprey Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Romatizmal hastalıklar da dahil ağrı ile birlikte seyreden kas kasılmaları ile ilişkili hastalık belirtilerinin tedavisinde kullanılır.
  3. Uygulandığında emilerek kana karışma riski düşükte olsa kalp ve dolaşım problemleri riskini arttırabilir.
  4. Diğer kas gevşeticiler ile birlikte  kullanmayınız.  Sürekli kullandığınız kas gevşetici ilacınız var ise bunu doktorunuza bildiriniz.
  5. Tedaviniz süresince bu ilaçla birlikte, güneş koruyucuları ve losyonları, böcek kovucular ve diğer cilt ürünlerini kullanmayınız.
  6. Kaşıntı, kızarıklık, yanma, deri iltihabı ve egzama durumlarından herhangi biri gelişirse, ilacın kullanımını  durdurup derhal doktorunuza başvurunuz.
  7. Eğer  kasların görev yapamama (kasılamaması) durumu varsa, bu ilacı kullanmayınız.
  8. Ağzınıza ve gözünüze kaçmasından kaçınız. Kaza ile teması halinde bol su ile yıkayınız.
  9. İlacın kullanım sırasında  güneş ışınlarına ve yapay UV ışınlarına maruz kalmaktan kaçınınız. Bu ilaç cildinizi güneş ışınlarına karşı daha hassas hale getirebilir. Dışarı çıkmanız halinde koruyucu giysiler giyiniz.
  10. Enfeksiyonlu, egzamalı, açık yaralı, kabartı ve isilik oluşmuş cilt bölgesi ve  yanık cilt bölgelerinde kullanmayınız. Bu tür durumların tamamen iyileşmesini bekleyiniz. İyileştikten sonra ilacı uygulayınız.
  11. İlacı uyguladıktan sonra  en az bir saat banyo veya duş yapmayınız.
  12. Tedavi edilen cilt bölgesini hava geçirmeyen kapatıcı bandajlarla sarmayınız ve sıcak su torbası ya da sıcak havlu gibi  sıcağa maruz kalacak uygulamalar yapmayınız.
  13. •12 yaşın altındaki  çocuklarda kullanılmamalıdır.
  14. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

MAJEZIK  DUO Topikal Sprey’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacı tedavi edilecek bölgeye 7-8 defa püskürterek uygulayınız, (her 2-3 püskürtmeden  sonra ilacın deri içene geçişini sağlamak için hafif  hareketlerle masaj yapınız) Günde 3-4 defa uygulanabilir.

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Uygulanan bölgede hafif ve orta şiddette kaşıntı, kızarıklık ve deri döküntüsü  görülebilir.

İlaç Etken Maddesi:  Flurbiprofen, Tiyokolşikosid
İlaç Marka İsmi: MAJEZIK  DUO Topikal Sprey

MAJEZIK  DUO Topikal Sprey kullanma talimatı


MAJEZIK DUO Topikal Sprey İlaç Prospektüsü

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir