Magnezi Kalsine Toz

Endikasyon Bilgisi :

Magnezi Kalsine Toz, midede asit oluşumunu azaltan etkisinin yanı sıra bağırsaklardaki suyu arttırarak dışkı yapmayı kolaylaştıran müshil etkiye sahip bir ilaçtır. Etken maddesi Magnezyum oksittir.  Magnezi Kalsine, yemek borusu iltihabı (reflü özofajit ), mide ve onikiparmak bağırsağı iltihaplanması varlığında midede yanma, ağrı, doygunluk hissi, bağırsaklar ve midede şişkinlik, geğirme gibi sindirim sistemindeki asit fazlalığının sebep olduğu belirtilerin rahatlatılması için kullanılmakla birlikte ; ayrıca dışkıda yumuşama sağlayan etkisiyle hamilelik döneminde gelişen kabızlık, bilhassa yaşlı ya da yatalak hastalarda sıklıkla rastlanan bağırsak tembelliğinden kaynaklanan kabızlıkta, sinirsel kabızlıkta,  basur veya kullanılan ilaçlar sebebiyle oluşan kabızlık gibi ara sıra görülen kabızlıklarda dışkının rahatça dışarıya çıkarılması için kullanılmaktadır.

Magnezi Kalsine Toz Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

Magnezyuma karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
Magnezi Kalsine, diğer adı peklik veya kabızlık olarak bilinen Konstipasyon tedavisinde faydalı bir ilaçtır.
Eğer dışkı yapma düzeninizde ani bir değişiklik fark ettiyseniz ve bu durum 2 haftadan uzun sürdüyse, bir müshil ilacı almadan önce hekime danışmalısınız.
Eğer sizde, ağır derecede böbrek veya karaciğer hastalığı varsa ya da apendiks iltihabı şüphesi, bağırsağınızda tıkanma belirtileri, aşırı şekilde elektrolit (su ve tuz kaybı) denge bozukluğunuz varsa, sebebi belli olmayan makat kanamanız ya da ishalseniz, bu ilacın kullanılması sizin için uygun değildir.
Tedaviniz süresince hergün bol miktarda su içmelisiniz.
Bu ilacı almadan önce veya aldıktan sonraki iki üç saat içerisinde oral yoldan alınan başka bir ilaç kullanmaktan kaçınınız.
Hamileyseniz, 4.aydan sonra ancak hekim kontrolü altında kullanabilirsiniz. Emziriyorsanız hekime danışmadan kullanmamalısınız.
Magnezi Kalsine kullanmanıza rağmen, bağırsaklarınızda, midenizde bir rahatlama olmadıysa ya da halen dışkı yapamıyorsanız bu durum ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Magnezi Kalsine kullanımını kesip, acilen hekiminizle görüşmelisiniz.

Magnezi Kalsine Toz’un Kullanım Şekli :

•Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Magnezi Kalsine, yanlış veya size önerilenden  fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.
•ilacınızın her bir dozunu bir bardak suda çözündürerek içiniz.

 

Magnezi Kalsine Toz’un Olası Yan Etkileri

•Magnezi Kalsine ilacını kullanırken zor nefes alıp verme, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumla karşılaştığınızda acilen hekiminizi haberdar ediniz ve acil desteğe ihtiyacınız olabileceği için hemen bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz.
•İlacın kullanılmasına bağlı olarak herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: magnezyum oksit
İlaç Marka İsmi:Magnezi Kalsine Toz

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir