Magcine 5 gr 10 Poşet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Magnezyum hidroksit’tir. Magcine 5 gr 10 Poşet, midede asit oluşumunu azaltan etkisinin yanı sıra bağırsaklardaki suyu arttırarak dışkı yapmayı kolaylaştıran müshil etkiye sahip bir ilaçtır. Yemek borusu iltihabı (reflü özofajit ), mide ve onikiparmak bağırsağı iltihaplanması varlığında midede yanma, ağrı, doygunluk hissi, bağırsaklar ve midede şişkinlik, geğirme gibi sindirim sistemindeki asit fazlalığının sebep olduğu belirtilerin rahatlatılması için kullanılmakla birlikte ; ayrıca dışkıda yumuşama sağlayan etkisiyle hamilelik döneminde gelişen kabızlık, bilhassa yaşlı ya da yatalak hastalarda sıklıkla rastlanan bağırsak tembelliğinden kaynaklanan kabızlıkta, sinirsel kabızlıkta,  basur veya kullanılan ilaçlar sebebiyle oluşan kabızlık gibi ara sıra görülen kabızlıklarda dışkının rahatça dışarıya çıkarılması için kullanılmaktadır.

Magcine Poşet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Vücuttaki mide asidini azaltır ve bağırsaklardaki suyu arttırarak dışkı yapmayı kolaylaştırır. Hazımsızlık, mide ekşimesi ve ara sıra görülen kabızlık durumlarında kullanılır.
  3. Eğer dışkı yapma düzeninizde ani bir değişiklik fark ettiyseniz ve bu durum 2 haftadan uzun sürdüyse, bir müshil ilacı almadan önce hekime danışmalısınız.
  4. Mide bulantısı, kusma veya karın ağrısı gibi rahatsızlıklarınız varsa, bu ilacı müshil ilacı olarak kullanmayınız.
  5. Eğer sizde, ağır derecede böbrek veya karaciğer hastalığı varsa ya da apendiks iltihabı şüphesi, bağırsağınızda tıkanma belirtileri, aşırı şekilde elektrolit (su ve tuz kaybı) denge bozukluğunuz varsa, sebebi belli olmayan makat kanamanız ya da ishalseniz, bu ilacın kullanılması sizin için uygun değildir.
  6. 1 haftadan daha uzun süre kullanılmamalıdır.
  7. Magcine kullanıldıktan sonra rektal kanama olması veya ilacı kullanmanıza rağmen dışkı yapamama hali devam ediyorsa, bu durum ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Magcine kullanımını kesip, acilen hekiminizle görüşmelisiniz.
  8. Hamileyseniz, 4.aydan sonra ancak hekim kontrolü altında kullanabilirsiniz. Emziriyorsanız hekime danışmadan kullanmamalısınız.

Magcine Poşet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Magcine, yanlış veya size önerilenden  fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.
  2. Poşet içerisindeki  tozu bir bardak suda çözündürerek içiniz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Magcine ilacını kullanırken zor nefes alıp verme, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumla karşılaştığınızda acilen hekiminizi haberdar ediniz ve acil desteğe ihtiyacınız olabileceği için hemen bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz.
  2. İshal ilacın yan etkisidir.

.

İlaç Etken Maddesi: Magnezyum hidroksit
İlaç Marka İsmi: Magcine 5 gr 10 Poşet

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir