MACROL 250 mg/ml (5 ml) Süspansiyon

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Klaritromisin‘ dir. MACROL 250 mg/ml (5 ml) Süspansiyon, vücuttaki bakterilerle savaşarak , bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir. MACROL süspansiyon,  bademcik iltihabı (tonsillit), yutak iltihabı (farenjit), yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının iltihabı (akut sinüzit) ve orta kulak iltihabını (Akut otitis media) içeren üst solunum yolu enfeksiyonları;  KOAH alevlenmesi, zatürre (akciğer iltihabı-pnömoni), akut bronşit gibi alt solunum yolu enfeksiyonları; diş eti iltihaplanması; apse, ülser, çıban, yara enfeksiyonu, yılancık, tırnak kenarının iltihaplanması, kıl kökü iltihabı, selülit (deri altı dokusunun yaygın cerahatlı iltihabı) gibi deri ve yumuşak doku  enfeksiyonlarının tedavisi ve mikobakterinin sebep olduğu  tüberküloz, cüzzam (lepra)  gibi enfeksiyonların tedavisi için kullanılmaktadır. Ayrıca mide ülseri tedavisinde diğer ilaçlara yardımcı olarak da  kullanılabilir. Kullanımı çocuklar içindir.

 

MACROL 250 mg/ml (5 ml) Süspansiyon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. MACROL 250 mg süspansiyon, vücuttaki bakterilerle savaşarak , bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir.
  3. Bu ilaç soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonları tedavi etmemektedir. Sadece bakteriyal enfeksiyonların tedavisi içindir.
  4. Eğer antibiyotik alerjisi, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı, kendinizde ya da ailenizde uzun QT aralığı varlığı, çizgili kas zayıflığı, porfiri  gibi hastalıklardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendirmeniz gerekmektedir.
  5. Tedaviniz sırasında her zamankinden daha fazla sıvı tüketmelisiniz.
  6. İlacı kullanırken kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile doktorunuzun verdiği kullanma süresini dikkate almalısınız. Çünkü hastalık belirtileriniz,  hastalığınız tam anlamıyla tedavi olmadan düzelme gösterebilir.
  7. İlacın kullanımı genellikle 5 ila 10 günlüktür. Mide ülseri tedavisinde bu süre uzayabilir.
  8. • 40 kg dan küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  9. İlacın kullanımı ishale sebep olabilir.  Eğer sulu ve kanlı ishaliniz var ise acilen doktorunuza başvurunuz.
  10. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanımı önerilmemektedir. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

 

MACROL 250 mg/ml (5 ml) Süspansiyon’ un Kullanım Şekli :

  1. MACROL 250 mg Süspansiyon da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. MACROL Süspansiyon ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  2. İlacı çocuğunuza doğru dozda verdiğinizden emin olmak için süspansiyonun kendi doz şırıngası ile veriniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. MACROL ŞURUP’u kullanırken karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Yan etki: İshal, kusma, mide bulantısı, karın ağrısı, hazımsızlık, uykusuzluk yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Klaritromisin
İlaç Marka İsmi: MACROL 250 mg/ml (5 ml) Süspansiyon
MACROL, sırasıyla, Antienfektifler, Sistemik Antibakteriyeller, Makrolidler, Linkozamidler ve streptograminler, Makrolidler ve Klaritromisin şeklinde sınıflandırılmış olup, J01FA09 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz MACROL 250 mg, SANOVEL İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.
MACROL 250 mg MACROL için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, MACROL ne ilacıdır; MACROL’e başlamadan önce uyulması gerekenler, MACROL dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; MACROL kullanım şekli; MACROL yan etki, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler vb. MACROL 250 mg ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

MACROL 250 mg-ml (5 ml) Süspansiyon(şurup)’a ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

MACROL 250 mg-ml (5 ml) Süspansiyon(şurup) kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

MACROL 250 mg-ml (5 ml) Süspansiyon(şurup)’un  kısa ürün bilgilendirmesi

MACROL 250 mg-ml (5 ml) Süspansiyon(şurup) kısa ürün bilgisi

MACROL de dahil hekimle görüşmeden hiç bir ilaç almayınız.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir