LOXIDOL İ.M. Ampul

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi  Meloksikam‘ dır. LOXIDOL İ.M. Ampul, vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan hormonları azaltan bir ilaçtır. LOXIDOLOsteoartrit (kireçlenme), romatoid artrit, ankilozan spondilit  belirti ve bulgularının tedavisinde ve bel ağrısı, sırt ağrısı gibi akut kas-iskelet sistemi ağrıları, akut gut artriti ağrıları,  ameliyat sonrası şişlik ve ağrı ya da  kaza veya spor yaralanmalarına bağlı burkulma, incinme ve ezilmelerde görülen şişlik ve ağrılar ile bayanlarda adet dönemi (Dismenore) ağrılarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Osteoartrit (Kireçlenme): Eklemlerde kıkırdak dokunun yapısında bozulma, kıkırdakta incelme, aşınma ve tahribatın ortaya çıktığı bir eklem hastalığıdır.
Romatoid artrit: Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen esas olarak eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve fonksiyon kaybına yol açan, ancak vücuttaki diğer organları da etkileyebilen, yangılı, kronik  bir iltihaplı eklem hastalığıdır.
Ankilozan spondilit :Omurlarla kaburgalar arasındaki  eklemler ile omurga, kuyruk sokumu kemiği ve leğen kemiğini birleştiren eklemlerin sertleşmesi, hareket yeteneğinin azalması ya da kaybolmasıyla karakterize ağrılı ilerleyici, iltihaplı romatizmal bir hastalıktır.
Akut Gut artriti: Ayak parmaklarında, ayaklarda, ayak bileklerinde, diz, dirsek, ellerde ve el bileklerde ani ağrı nöbetleriyle kendini gösterir. En çok ayak baş parmağını etkileyen bir tür eklem iltihabı olan akut gut artriti, kanda bulunan ürik asit oranının artması nedeniyle meydana gelen bir hastalıktır.

LOXIDOL İ.M. Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan hormonları azaltan bir ilaçtır.
  3. Kullanımı kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden kalp  ve dolaşım problemlerini arttırmaktadır. Kullanım süresi uzadıkça bu riskler daha da artacaktır.
  4. Tedaviniz sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes almada zorluk, konuşmada bozukluk, görme ve denge bozuklukları gibi kalp ve dolaşın problemlerinin herhangi biri ile karşılaşırsanız tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurmalısınız.
  5. Bypass ameliyatı öncesi ve sonrası ağrılarda  kullanmayınız.
  6. Eğer daha önceden geçirmiş olduğunuz kalp krizi ve felç , kanama ve pıhtılaşma bozukluğu, geçirmiş olduğunuz  mide ülseri veya mide kanaması  ile kalp yetmezliği, yüksek kan basıncı, yüksek tansiyon, astım, burunda  polip varlığı, karaciğer  rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı  varsa, durumunuzu doktorunuza söyleyiniz.
  7. Eğer ağır karaciğer veya böbrek yetmezliği, geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak ülseri, mide ve bağırsaklarda kanama ya da  iltihap veya ağrı kesici ilaçlara (örneğin ibuprofen,  diklofenak, Asetilsalisilik asit/Aspirin gibi) alerji durumlarından herhangi birine sahipseniz  bu ilacı kullanmayınız.
  8. Yaşlı hastalarda mide ve bağırsaklarda kanama riski daha yüksek olduğundan, dikkatli kullanılmalıdır.
  9. İlacı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Alkol kullanımı ilacın olası yan etkilerini daha da arttırmaktadır.
  10. Baş dönmesi, göz kararması, sersemliğe sebep olabilir. Eğer bu etkiler sizde oluşursa araç ya da makine kullanmak gibi dikkat gerektiren aktivitelerden kaçınınız.
  11. •16 yaşından küçük çocuklarda ve ergenlerde kullanılmamalıdır.
  12. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır. Hamilelik döneminde doğmamış bebeğe zarar verebilir. Emzirme döneminde de anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verir.

LOXIDOL İ.M. Ampul’ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Kas içine enjeksiyon yoluyla uygulanır.
  3. Tedavi süresi 2-3 gündür.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, kusma, hazımsızlık, karın ağrısı, ishal, kabızlık, gaz, baş ağrısı ve ödem yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Meloksikam
İlaç Marka İsmi: LOXIDOL İ.M. Ampul

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir