LOCANEST % 10 Sprey

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Lidokain‘ dir. LOCANEST % 10 Sprey, hücre zarındaki sinirsel uyarıların oluşumunu ve iletimini engelleyerek bölgesel uyuşma (lokal anestezik) sağlar. LOCANEST, ağız, burun, boğaz boşluğunda yapılan küçük cerrahi girişimlerde, ağız içine uygulanan enjeksiyon, kalıp alma, radyografi ve diş taşlarının temizlenmesi öncesi ve doğum anında meydana gelen yırtılmaların dikişinde duyulan ağrının hafifletilmesi için kullanılır.

LOCANEST % 10 Sprey Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. LOCANEST, ağız, burun, boğaz boşluğunda yapılan küçük cerrahi girişimlerde, ağız içine uygulanan enjeksiyon, kalıp alma, radyografi ve diş taşlarının temizlenmesi öncesi ve doğum anında meydana gelen yırtılmaların dikişinde duyulan ağrının hızla hafiflemesini sağlayan lokal anestezik bir ilaçtır.
  3. Ağız içine uygulandığında dil ve yanaklarda his kaybı oluşacağından buraları ısırma tehlikesine karşı dikkatli olunuz.  İlacın uygulamasından sonraki yaklaşık bir saat içerisinde yiyecek yememeye özen gösteriniz.
  4. İlacın gözlerinize temasından kaçınınız. Teması halinde bol ılık su ile iyice yıkayınız.
  5. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

LOCANEST % 10 Sprey‘ in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın uygulaması doktor, diş hekimi veya hemşire tarafından yapılmalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Bulanık veya çift görme, sersemlik hali, zihin karışıklığı, endişe, hissizlik, kulak çınlaması ve uygulanan bölgede hassasiyet yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Lidokain
İlaç Marka İsmi: LOCANEST % 10 Sprey

LOCANEST % 10 Sprey Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)


LOCANEST % 10 Sprey Kullanma Talimatı

LOCANEST % 10 Sprey kısa ürün bilgisi

LOCANEST % 10 Sprey kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir