LERCIX 10 mg Film Kaplı Tablet

LERCIX 10 mg, sırasıyla; Kalp Damar Sistemi, Kalsiyum Kanal Blokerleri, Selektif Vasküler Kalsiyum Blokerleri, Dihidropiridin türevleri ve Lerkanidipin hcl şeklinde sınıflandırılmış olup, C08CA13 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz LERCIX 10 mg, DEVA HOLDİNG firmasının ürünüdür.

LERCIX 10 mg için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, LERCIX ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; LERCIX dozajı, yan etkisi, istenmeyen etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi LERCIX 10 mg hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

LERCIX 10 mg Film Kaplı Tablet’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

Daha sonra girilecek.

LERCIX 10 mg Film Kaplı Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi

Daha sonra girilecek.

Endikasyon Bilgisi: Lerkanidipin adlı etken maddeyi içinde bulunduran kalsiyum antagonisti LERCIX 10 mg film tablet, yetişkinlerdeki (18 yaş üstü) orta-hafif şiddetli yüksek tansiyonda; yüksek kan basıncını düşürmek amaçlı bir tedavi sunar.

LERCIX Doz: 1×10-20 mg/gün

Emzirme ve gebelik süresi boyunca  LERCIX önerilmemektedir.

LERCIX  Kontrendikeleri: Kalpte sol ventrikül çıkış yolu tıkanması, konjestif kardiyak yetmezlik, ciddi hepatik veya renal yetmezlik, siklosporin ile birlikte kullanmak, greyfurt tüketimi.

LERCIX Yan etki: Periferal ödem, kalp çarpıntısı, palpitasyonlar, boyunda ve yüzde kızarıklık ilacın yaygın yan etkileridir.
Seyrek yan etkiler: kurdeşen, somnolans, senkop, pollakiüri, diyare, kusma, anjina pektoris, hipersensitivite

LERCIX 10 mg da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Her ne sebeple olursa olsun LERCIX’i tarif edildiği gibi kullanmıyorsanız bunu hekiminize söylemelisiniz. Zira hekiminiz bu ilacın üzerinizde etkisinin olmadığına kanaat getirir ve gereksiz yere tedaviyi değiştirebilir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. LERCIX size verilen dozlardan daha fazla kullanılmamalıdır. LERCIX ile tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir