LEODEX PLUS Jel

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Deksketoprofen trometamol, Tiyokolşikosid‘dir. LEODEX PLUS Jel, ağrı kesici, iltihap giderici ve kas gevşetici bir ilaçtır. Ağrı, iltihap ve kas gerginliği ile belirgin kas-iskelet sistemi hastalıkları;  eklem kireçlenmesi (osteartrit); eklem çevresindeki keselerin iltihabı (bursit); kas kiriş kılıfının iltihabı ( tenosinovit);  kas, kiriş iltihabı (tendinit); eklem çevresi yumuşak doku iltihabı ( periartrit); omurganın (vertebral kolon) ağrılı hastalık belirtilerinın tedavisinde; kaza ve spor yaralanmalarının neden olduğu kas ve eklemlerde oluşan burkulma, incinme ve ezilme sonucu görülen ağrı, şişme ve iltihabi durumların rahatlatılmasında kullanılır.

LEODEX PLUS Jel Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddeleri olan Deksketoprofen veya tiyokolşikoside ya da ilacın içindeki yardımcı maddelerine karşı bir alerjiniz var ise; LEODEX PLUS kullanmanız önerilmez.
  2. LEODEX PLUS, anal veya genital bölge, mukoza ve göze değdirilmemelidir.
  3. Kabartılı, isilikli, egzama veya enfeksiyonlu, açık yaralı, hasarlı veya yanık ciltlere LEODEX PLUS kesinlikle sürülmemelidir. Bu tür durumların tamamen iyileşmesini beklemelisiniz.
  4. Tedaviniz süresince LEODEX PLUS ile birlikte, güneş koruyucuları ve losyonları, böcek kovucular ve diğer cilt ürünlerini kullanmaktan kaçınınız.
  5. LEODEX PLUS ile tedavi sürerken  jelin sürüldüğü yerde tahriş, yanma, iltihap, egzama ve kaşıntı oluşursa, jelin kullanımını  hemen durdurup, hekiminizle irtibata geçiniz.
  6. LEODEX PLUS, diğer kas gevşeticiler ile birlikte kullanılmamalıdır.  Halihazırda kullanmakta olduğunuz kas gevşetici ilacınız var ise bunu hekiminize söyleyiniz.
  7. Kasların görevin yerine getirememesi durumu ya da Aspirine (Asetilsalisilik asit) veya bu gibi diğer steroid olmayan iltihap giderici ilaçlara karşı bir hassasiyet vardı ise, kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaç kullanımı veya kanamayla ilgili bir rahatsızlık ya da astım gibi tıkayıcı bir solunum yolu hastalığı var ise ya da daha önceleri Aspirin (Asetilsalisilik asit) veya bu gibi diğer steroid olmayan iltihabı giderici bir ilaç kullanırken astım nöbeti, akut alerjik rinit (alerjiye bağlı burun içerisinde kısa süreli iltihaplanma), burunda polip (alerjiye bağlı burun içerisinde oluşan kitleler), ürtiker (kurdeşen), ilaca karşı alerji ( yüz, gözler, dudaklar veya dilde şişme veya soluk alamama) veya göğüste hırıltı oluşması, hamile olmak veya çocuk emzirmek gibi durumların varlığında LEODEX PLUS kullanılmamalıdır.
  8. LEODEX PLUS kullanırken ve bu ilaçla tedavi bitiminden 15 gün geçinceye kadar  güneş ışığı ve yapay UV ışıklarından uzak durunuz.  Bu ilaç cildinizi güneşe karşı daha duyarlı hale getirebilir. Dışarı çıkmanız halinde koruyucu giysiler giymelisiniz.
  9. Ağır karaciğer veya böbrek yetmezliği olan hastalar; LEODEX PLUS’ u kullanmadan önce hekime sorunuz.
  10. LEODEX PLUS ile tedavi edilen cilt bölgesini hava geçirmeyen kapatıcı bandajlarla sarmayınız.
  11. LEODEX PLUS 18 yaşından küçüklerde kullanılmaz.
  12. LEODEX PLUS, gebe ve emziren kadınlarda hekime danışmadan kullanılmamalıdır.

LEODEX PLUS Jel’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz başka türlü önermediği sürece LEODEX PLUS’ u, tedavi edilecek bölgeye yeterli miktarda sıkılıp, hafif  hareketlerle masaj yaparak günde 2 veya 3 kere sürülmek suretiyle uygulanmaktadır. Jeli sürdükten sonra ellerinizi muhakkak yıkayınız.
  2. Hekiminiz  LEODEX PLUS  ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin direktiflerine uyunuz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. LEODEX PLUS kullanımına bağlı olarak yaygın (sık) görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.
  2. Fotosensitivite (ışığa duyarlılık) reaksiyonları (ciltte sıvı dolu kabarcıklar, kızarıklık), alerjik deri reaksiyonu, deri döküntüleri, dermatit (ciltte kızarıklık, şiddetli kaşıntı, şişlik, sulanma, kabuklanma, kepeklenme), LEODEX PLUS’ un oldukça seyrek rastlanan yan etkileridir. Bu yan etkilerden herhangi birini kendinizde gözlemlerseniz,  LEODEX PLUS’ u kullanmayı durdurup, hiç vakit kaybetmeden hekiminize veya bir sağlık kuruluşuna gidiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Deksketoprofen trometamol, Tiyokolşikosid
İlaç Marka İsmi: LEODEX PLUS Jel

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir