LEFUMIX 20 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Leflunomid’dir.  LEFUMIX 20 mg Film Tablet, vücutta bağışıklık sistemini etkileyen iltihaplı eklem romatizmasının tedavisinde; hastalığı modifiye edici antiromatizmal  (DMARD) bir ilaçtır. İltihaplı eklem romatizması (Romatoid artrit (RA): eklemlerde ve diğer vücut organlarında sertlik, şişlik ve fonksiyon kaybına neden olan kronik ve ağrılı bir bağışıklık hastalığıdır.) ve aktif psöriyatik artrit (sedef hastalığı ve eklem iltihaplanmasının bir arada görüldüğü  iltihaplı  eklem romatizmasına benzeyen bir hastalık) rahatsızlıklarının  tedavisi için kullanılır.  Romatoid artritin belirtileri: eklemlerde iltihap, şişlik, ağrı ve hareket zorluğudur. Vücudu etkileyen diğer belirtiler: halsizlik, iştah kaybı ve kansızlık (kırmız1 kan hiicrelerinde azalma, anemi) tır. Aktif psöriyatik artrit belirtileri ise tutulan eklemde iltihap, şişlik,  hareket zorluğu, ağrı ve yama şeklinde kırmızı pullu deri döküntüleridir. Aktif romatoid artrit ve psöriatik artrit rahatsızlıklarının, sulfosalazin veya metotreksat ile yeterli doz ve sürede kullanılmasına rağmen etki elde edilemeyen hastalarda kullanılması önerilmektedir. LEFUMIX, ağrı kesici değildir, ağrının şiddetine göre doz artırılmamalıdır. Hekim  tarafından önerilen dozdan daha fazla kullanmayınız.

LEFUMIX 20 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. İltihaplı eklem romatizması (romatoid artrit) ve psöriyatik artrit (sedef hastalığı ve eklem iltihaplanmasının bir arada görüldüğü  iltihaplı  eklem romatizmasına benzeyen bir hastalık) rahatsızlıklarının  tedavisi için kullanılır.
  3. Vücudunuzda mantar enfeksiyonu, gözünüzde uçuk yarası, kısa süre içerisinde gelişen bir enfeksiyonunuz ya da canlı aşı yaptırma durumunuz varsa  bu ilacı kullanmayınız.
  4. İlacın kullanımı nadiren de olsa ağızda yara, kanama veya morluklar, deri döküntüleri, baş dönmesi, mide ağrısı, bulantı, iştahsızlık, saç dökülmesi, tendonlarda ağrı ve şişlik, enfeksiyonlar ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu şikayetlerden herhangi biri görüldüğünde tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurunuz.
  5. İlacın kullanımı bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir ve enfeksiyon kapma riskiniz kolaylaşabilir. Enfeksiyonlu ve hasta kişilerden uzak durunuz. Ayrıca son dönemlerde geçirdiğiniz enfeksiyonu aktif hale getirebilir. Bunun için son bir kaç hafta içinde geçirdiğiniz herhangi bir hastalık veya enfeksiyon var ise bu durumu doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir.
  6. Tedavi sırasında canlı aşı kullanımı uygun değildir.
  7. Bu ilaç sürekli kullanım içindir. İlacın kullanımını doktorunuz önermedikçe bırakmayınız.
  8. Hasta veya enfeksiyonlu kişilerden uzak durunuz. Soğuk algınlığı, grip, kızamık ve su çiçeği geçiren kişilerle temastan kaçınınız. Eğer bu hastalıklara maruz kalırsanız hastalığı önlemek için acilen doktorunuza başvurunuz. Bu hastalıklara maruz kalmak ölümcül sonuçlar doğurabilir.
  9. Eğer  böbrek hastalığınız veya karaciğer hastalığınız varsa ya da ciddi bir enfeksiyon hastalığı, kan hücrelerinin sayısının anormal derecede azalması durumu, kandaki protein düzeyinin düşük olma durumu, AIDS gibi bağışıklık sistemini etkileyen bir rahatsızlığınız veya hamile olmak ya da hamilelik şüphesi durumlarından herhangi birine sahipseniz, bu ilacı kullanmayınız.
  10. Eğer geçmişte yaşanmış karaciğer hastalığı veya hepatit öykünüz, böbrek hastalığınız varsa veya  enfeksiyon hastalığınız ya da geçmişte geçirilmiş verem (tüberküloz) öykünüz, bağışıklık sistemi zayıflığı veya bağışıklık sisteminizi etkileyen kanser ilaçları gibi ilaçlar kullanıyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzla görüşünüz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için dozaj ayarlamalarına ve spesifik testlere  ihtiyaç duyabilirsiniz.
  11. Bayan iseniz bu ilacı kullanmadan önce gebelik testi yaptırmanız gerekmektedir. Eğer hasta erkek ise gebeliğe sebep olmamak için  bu ilacın kullanımı sonrasında vücuttan ilacın atılması tedavisi bitene kadar kondom kullanmayı sürdürmelidir.
  12. Tedaviniz bittikten sonra bu ilacın vücudunuzdan atılması için başka ilaçlar ile tedavi olmazsanız, ilacın vücudunuzdan atılması  2 yıl sürebilir. LEFUMIX ‘in vücudunuzdan atılması hususunda  doktorunuzla görüşünüz. İlacın kullanımı kesildikten sonra iki yıl boyunca çocuk sahibi olmayınız. Bu durum erkek ve kadın tüm hastalar için önemlidir.
  13. 18 yaş altındaki hastalarda kullanılmamalıdır.
  14. LEFUMIX, düşünce ve reaksiyonları bozabilecek yan etkilere sahiptir. Araç ya da makine kullanmak   gibi uyanık ve dinç olmayı gerektiren aktivitelerde çok dikkatli olmalısınız.
  15. LEFUMIX kullanımınız sırasında alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol ilacın olası yan etkilerini daha da arttırabilir ve karaciğerinize ciddi zararlar verebilir.
  16. Hamilelik döneminde ya da hamile kalmayı planlıyorsanız LEFUMIX  almayınız. Eğer LEFUMIX alırken hamile kalırsanız derhal doktorunuza durumu bildirmeli ve ilacın kullanımını durdurmalısınız. Gebeliği önlemek için etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanınız. Çünkü bebekte doğum kusurlarına yol açabilir. Emzirme döneminde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız. Anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

LEFUMIX 20 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz LEFUMIX’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. LEFUMIX ‘i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. LEFUMIX tablet ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte  alınız. Başlangıç 3 gün süresince günde 100 mg lık 1’er tablet;  devam 10 mg-20 mg. Tercihen aç veya tok karnına kullanılabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. LEFUMIX alırken, şiddetli karın ağrısı, nefes almada zorluk, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Göğüs ağrısı, kuru öksürük, nefes darlığı, ağız kuruluğu, bilinç bulanıklığı, vücut ağrıları, grip belirtileri, ateş, titreme, sersemlik hissi, bayılma, normalden az veya çok idrar yapma, ağır kabartı, cilt döküntüsü, halsizlik, güçsüzlük, soluk cilt, kolay kanama ve çürük oluşumu, sarılık gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz  tıbbi yardım için  acilen hekiminize başvurmalısınız.
  3. Yan etki: Tendon iltihabı, yorgunluk, periferik nöropati, iştahsızlık, saç dökülmesi, ciltte kuruluk, kaşıntı, döküntü, kaşıntı, yüksek karaciğer enzimleri,  ağızda pamukçuk, ülser, mide bulantısı, baş ağrısı, ishal, deride karıncalanma, uyuşma, sersemleme

 

İlaç Etken Maddesi: Leflunomid
İlaç Marka İsmi: LEFUMIX 20 mg Film Tablet

LEFUMIX sırasıyla; Antineoplastik ve İmmünomodüler Ajanlar, İmmünosüpresanlar,  Selektif immünosüpresanlar ve leflunomid şeklinde sınıflandırılmış olup, L04AA13 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz LEFUMIX, NEUTEC  İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür .

LEFUMIX 20 mg Film Tablet İlaç Prospektüsü (kullanma talimatı)


LEFUMIX-20-mg-Film-Tablet-İlaç-Prospektüsü

LEFUMIX 20 mg Film Tablet’in kısa ürün bilgisi

LEFUMIX 20 mg Film Tablet'in kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir