LANZAP 30 mg Mikropellet Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Lansoprazol’dur. LANZAP 30 mg Mikropellet Kapsül, midede üretilen asit miktarını azaltan bir proton pompası inhibitörüdür.  Midede üretilen asit miktarını azaltarak çalışır. Aşırı mide asidinin meydana getirdiği gastroözofajeal reflü ( asit ve mide içeriğinin yemek borusundan ağıza gelmesi.) eşliğinde gelişen eroziv özofajitin (mide asidi ve mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasından dolayı yemek borusu yüzeyinde zamanla doku hasarı oluşması)  tedavisinde ve hastalık belirtilerinin iyileştirilmesinde; Reflü özofajitin (mide içeriği ve asidin yemek borusuna kaçmasından dolayı oluşan yemek borusu iltihaplanması)  tedavisinde ve tekrarının önlenmesinde; mide ve onikparmak bağırsağı ülseri (endoskopik olarak kanıtlanmış) olan hastalarda hastalık belirtilerinin iyileştirilmesinde;  Zollinger-Ellison sendromu gibi aşırı mide asidini içeren diğer durumların tedavisinde;  H.pylori (Helicobacter pylori)’nin neden olduğu duodenal ve gastrik ülser tedavisinde ve tekrarının önlenmesinde; sürekli steroid olmayan yangı giderici (aspirin, ketoprofen, ibuprofen, piroksikam gibi)  ilaçlar ile tedavi gören hastalarda bu ilaçların neden olduğu ülserlerin önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.

 

LANZAP 30 mg  Mikropellet Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine alerjiniz (aşırı hassasiyetiniz) var ise ya da içeriğinde Atazanavir  bulunan HIV ilacı alıyor iseniz; LANZAP ilacı kullanmayınız.
  2. Eğer Antepsin(sukralfat) kullanıyorsanız, bu ilaçla beraber kullanmayınız. Antepsin, ilacın emilimini zorlaştırabilir. İlacınızı aldıktan sonra Antepsini almak için en az 30 dakika beklemelisiniz.
  3. Tedaviniz tamamlanmadan da belirtilerinizde iyileşmeler görülebilir. Ancak ilacınızı doktorunuzun size reçete ettiği süre boyunca düzenli bir şekilde atlamadan kullanmaya devam ediniz. Tamamen bitmeden reçetenize yazdırınız.
  4. İçerisinde şeker bulunduğundan,  şekere karşı tolerans bozukluğunuz olduğunu biliyorsanız, LANZAP kapsülü kullanmadan önce hekiminizle görüşünüz. Kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  5. Kemik hastalığı bulunan ve kortikosteroidlerle tedavi görenler, karaciğer rahatsızlığı ya da kanında  magnezyum seviyesinin düşük olan kişiler; LANZAP kullanmadan önce hekimi sağlık durumu hakkında bilgilendirmelidirler.
  6. Kullanımı, mide ve bağırsaklarda bakterilerin çoğalmasına ve enfeksiyon oluşumuna sebep olabilir. LANZAP kullanırken ishal gelişirse, hekiminize başvurunuz.
  7. Kullanımı, çocuklar için uygun değildir.
  8. Baş dönmesi, baş ağrısı, yorgunluk ve görme problemleri gibi  yan etkilere sahiptir. Araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  9. Hamilelik döneminde iseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız  ya da  emziriyorsanız, emzirmeyi planlıyorsanız;  hekime danışmadan kullanmayınız.

LANZAP 30 mg  Mikropellet Kapsül’ ün Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz LANZAP ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerine tamı tamına uyunuz.
  2. İlacın her dozunu yeterli miktarda suyla beraber günün ilk öğününden önce (boş mideye) içiniz. Genelde günde 1×1  uygulanır.
  3. Kapsül yutamayanlar, bir kaşık meyve suyu veya içme suyuna kapsül içeriğini boşaltıp içebilirler.

 

İlacın Yan Etkileri :

  1. Soluk alıp vermede zorluk, kurdeşen, yüzde, ağızda dudaklarda, boğazda ve dilde şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Gaz, karın ağrısı, mide bulantısı, ağız kuruluğu, ciltte döküntü, baş dönmesi, baş ağrısı, diyare, kabızlık, halsizlik, karaciğer enzimlerinde yükselme; LANZAP’ın  yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: Lansoprazol
İlaç Marka İsmi: LANZAP 30 mg Mikropellet Kapsül

ATC Kodlaması:  LANZAP,  T.C. Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki  ilaç sınıflamasında sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma – Mide- Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları – Proton Pompası İnhibitörleri ve Lansoprazol olarak sınıflandırılmış, A02BC03 ATC koduyla yer alır. Piyasada normal reçeteyle satışı yapılan LANZAP  Mikropellet Kapsül’ün ruhsatı  ve imalatı İstanbul İlaç Sanayi’ne aittir. LANZAP ile ilgili detaylı açıklamalarla hastanın bilgilendirilmesi için;
—LANZAP nedir,ne ilacı,  endikasyonları (ne için kullanılır);
—LANZAP uygulanmadan önce bilinmesi gereken hususlar ve alınacak tedbirler, hamilelikte ve emzirenlerde kullanılabilir mi; hangi  ilaç veya ürünlerle etkileşime girer ve kontrendikeleri nelerdir; nasıl saklanır, saklanması;
—LANZAP uygulanım şekli ve nasıl kullanılır;
—LANZAP kullanımı sonucu ortaya çıkan istenmeyen etkiler nelerdir; sorularına cevaben İstanbul İlaç Sanayi ‘nin aşağıdaki prospektüsünde daha geniş kapsamlı bilgi bulunmaktadır.
LANZAP 30 mg Mikropellet Kapsül prospektüsü, kullanma talimatı (pdf belgesi girilecektir)
kısa ürün bilgisi (pdf belgesi girilecektir)

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir