KREVAL MAX 22,5 mg/5 ml Şurup

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Butamirat sitrat‘ tır. KREVAL MAX 22,5 mg/5 ml Şurup, öksürük  baskılayıcı etkisi olan öksürük kesici bir ilaçtır. KREVAL MAX, değişik sebeplere bağlı akut (kısa süre içerisinde gelişen) öksürük ve ameliyat ya da bronkoskopi  öncesi ve sonrasında gelişen öksürüğün azaltılmasında/giderilmesinde  kullanılmaktadır. Kullanımı 6 yaş ve üzeri çocuklar, ergenler ve yetişkinler içindir.

 

KREVAL MAX 22,5 mg/5 ml Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. KREVAL MAX, değişik sebeplere bağlı akut (kısa süre içerisinde gelişen) öksürük ve ameliyatlarda ya da bronkoskopi  öncesi ve sonrasında gelişen öksürüğün azaltılmasında/giderilmesinde kullanılır.
  3. Balgam söktürücü özelliği olan başka başka bir öksürük ilacı kullanıyorsanız, doktorunuza söyleyiniz. Balgam söktürücü ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.
  4.  Öksürüğünüz 7 günden fazla sürerse, doktorunuza başvurunuz.
  5. Sorbitol içermektedir. Eğer daha önce bazı şekerlere karşı tolerans bozukluğunuz olduğu söylenmişse, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. İlacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  6. Eğer şiddetli solunum yetmezliği rahatsızlığınız varsa bu ilacı kullanmayınız.
  7. Kullanımı nadiren de olsa uykulu hissetmenize sebep olabileceğinden, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  8. • 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  9. Hamileliğin ilk 3 ayında ve emzirme döneminde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Ancak gerekli olduğu durumlarda hamilelik döneminde doktor denetiminde kullanılabilir. Emzirme döneminde anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emziriyorsanız doktorunuza danışınız.

KREVAL MAX 22,5 mg/5 ml Şurup’un Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacınızı doğru dozda aldığınızdan emin olmak için ölçekli kaşık ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız. Aç veya tok karnına alınabilir.
  3. Günlük önerilen doz:  6-12 yaş arası çocuklara günde 2 defa 1 ölçek; 12 yaşından büyüklere günde 3 defa 1’er ölçek; yetişkinlere günde 4 defa 1’er ölçek önerilir.
  4. Doktor önerisi olmadan 1 haftadan daha uzun süre kullanmayınız.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Uyku hali, bulantı ve ishal çok nadir görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Butamirat sitrat
İlaç Marka İsmi: KREVAL MAX 22,5 mg/5 ml Şurup

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir