KOLROS 40 mg film tablet

KOLROS 40 mg için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, KOLROS ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, KOLROS dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli;  istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi KOLROS 40 mg hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

KOLROS 40 mg film tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

KOLROS 40 mg film tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

KOLROS 40 mg film tablet kısa ürün bilgisi

KOLROS 40 mg film tablet kısa ürün bilgisi

Endikasyon bilgisi: rosuvastatin kalsiyum adlı etken maddeyi içinde bulunduran KOLROS 40 mg, yüksek kolesterol tedavisinde, damar sertleşmesi, felç, kalp krizi gibi kardiyovasküler olayların engellenmesinde; kolesterol düşürücü, HMG-KoA redüktaz inhibitörü.

başlangıç günde 5-10 mg, maks. 40 mg kullananlar takip edilmeli.

Hamilelikte X kategorisindedir, emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.

Etkileşim: Taşıyıcı proteinlerin inhibitörleri, proteaz inhibitörleri, oral kontraseptifler, fibratlar antiasitler, gemfibrozil ve diğer fibratlar , eritromisin, ezetimib.

Kontrendikeleri: böbrek işlevlerinde yetersizlik, aşırı duyarlılık,  alkol bağımlılığı, kas hastalığı, asya kökenlilik, hipotiroidizm siklosporin ya da fibratlarla beraber kullanım, emzirme, gebelik.

Yan etkisi: Kas ağrısı, güç kaybı, mide bulantısı, kabızlık, baş ağrısı

KOLROS 40 mg film tablet, sırasıyla; Kalp Damar Sistemi, Lipid Metabolizmasına Etkili İlaçlar, HMG CoA redüktaz inhibitörleri ve rosuvastatin şeklinde sınıflandırılmış olup, C10AA07 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz KOLROS 40 mg, SANOFİ İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.
KOLROS 40 mg da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz KOLROS’u nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. KOLROS’u size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. KOLROS ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir