KENACORT-A IM RETARD 40 mg 1 Ampul

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Triamsinolon Asetonid‘dir. KENACORT-A IM RETARD 40 mg 1 Ampul, vücutta kızarıklık, şişlik ve iltihaba sebep olan maddelerin salınımını engelleyen bir ilaçtır. KENACORT-A, endokrin hastalıklar, romatizmal hastalıklar, akciğer ile ilgili rahatsızlıklar,  kollojen doku hastalıkları,  mide ve bağırsak sistemi ile ilgili hastalıklar, cilt hastalıkları, göz hastalıkları, kan hastalıkları, neoplastik hastalıklar ve ödem gibi  ciddi yangılı, iltihaplı ve alerjik hastalıkların tedavisinde kullanılır.

 

KENACORT-A IM RETARD 40 mg 1 Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. KENACORT-A, vücutta kızarıklık, şişlik ve iltihaba sebep olan maddelerin salınımını engelleyen bir ilaçtır.
  3. Saman nezlesi veya polen astımı olan hastalarda 40-100 mg dozda tek bir enjeksiyon ile bütün bir polen mevsimi süresince rahatlama sağlanabilir.
  4. Eğer, herhangi bir enfeksiyon geçiriyorsanız bu ilacı kullanmayınız.
  5. Son zamanlarda  bir enfeksiyon geçirdiyseniz veya böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, peptik ülser, şeker hastalığı, tüberküloz, bağırsak hastalığı, kanser, sara (epilepsi), myastenia gravis (kaslarda aşın yorgunluk hissi ile kendini gösteren bir hastalık) veya glokom (göz içi basıncının yükselmesi) geçirdiyseniz veya kemiklerinizde kırılganlığa yol açan bir hastalığınız (osteoporoz) varsa,  su çiçeği veya kızamık geçiriyorsanız, kan pıhtılaşma probleminiz, kalp yetmezliği, zihinsel bozukluk, tiroid fonksiyon bozukluğu, siroz, yüksek tansiyon rahatsızlığınız varsa bu ilacı kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza söyleyiniz. Bu ilacın kullanımı sizin için uygun almayabilir ya da ilacınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  6. Yakın zamanda aşı olduysanız veya tedavi sırasında aşı olacaksanız doktorunuzu bilgilendiriniz.
  7. Eğer diş tedavisi veya herhangi bir ameliyat olma durumunuz varsa, cerrahi müdahaleden önce KENACORT-A tedavisi gördüğünüzü muhakkak doktor veya  dişçinize söyleyiniz.
  8. •6 yaşından küçük çocuklara uygulanmamalıdır.
  9. KENACORT-A, intravenöz (damar içine), intratekal epidural (sırttan omurilik bölgesine) veya göz içine uygulanmamalıdır.
  10. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

KENACORT-A IM RETARD 40 mg 1 Ampul‘ün kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. KENACORT-A, geniş kaslara derin enjeksiyon yolu ile veya eklem içine uygulanmalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Enjeksiyon uygulanan bölgede ağrı yaygın görülen yan etkidir.

 

İlaç Etken Maddesi: Triamsinolon Asetonid
İlaç Marka İsmi:  KENACORT-A IM RETARD 40 mg 1 Ampul

KENACORT-A IM RETARD 40 mg 1 Ampul kullanma talimatı


KENACORT-A IM RETARD 40 mg 1 Ampul kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir