KARSEMID 20 mg/2 ml IM/IV Ampul

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Furosemid’dir. KARSEMID 20 mg/2 ml IM/IV Ampul, vücuttaki fazla tuz, vücutta su tutulumuna neden olduğundan  tuzun, vücut tarafından emilimini engelleyip, idrara geçmesini sağlayan  güçlü  bir idrar söktürücüdür. Karaciğer hastalığı, konjestif kalp yetmezliği, yüksek tansiyon veya nefrotik sendrom gibi herhangi bir böbrek rahatsızlığı olan hastalarda sıvı tutulumunun  (ödem)  önlenmesinde kullanılır. İlacın ampul formu, sadece ağızdan ilaç alımının mümkün olmadığı hastalar içindir.

KARSEMID 20 mg/2 ml IM/IV Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Vücuttaki fazla tuz, vücutta su tutulumuna neden olduğundan  tuzun, vücut tarafından emilimini engelleyip, idrara geçmesini sağlayan  güçlü  bir idrar söktürücüdür.
  3. İdrar yapamıyorsanız kesinlikle kullanmayınız.
  4. Eğer yüksek tansiyon için kullanıyorsanız, durumunuzu iyileştirdiğinden emin olmanız için tansiyonunuzu belirli aralıklarla kontrol ettirmelisiniz. Kendinizi iyi hissetseniz bile ilacın kullanımını bırakmayınız ve devam ediniz. Yüksek tansiyon sıklıkla belirti göstermez.
  5. Karaciğer ve böbrek hastalığı, lupus, gut hastalığı,  diyabet(şeker hastalığı) veya sülfonamid grubu ilaçlara alerji rahatsızlıklarınız  var ise bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  6. İlacın zararlı olup olmadığını anlamak için düzenli olarak  kan testleri yaptırmanız gerekmektedir. Böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını da kontrol ettirmelisiniz.
  7. Tedavi sırasında daha sık idrar yapacağınızdan su kaybına uğramamak için bol sıvı tüketiniz.
  8. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kesinlikle kullanmayınız.

KARSEMID 20 mg/2 ml IM/IV Ampul’ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Kas içine veya damar içine uygulanır.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Baş ağrısı, baş dönmesi, bulanık görme yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Furosemid
İlaç Marka İsmi: KARSEMID 20 mg/2 ml IM/IV Ampul

KARSEMID 20 mg/2 ml IM/IV Ampul İlaç Prospektüsü


karsemid-20-mg2-ml-imiv-ampul-ilac-prospektusu

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir