JELGO % 1 + % 5  jel

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi  Essin, Dietilamin Salisilat‘tır. JELGO Jel, vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan biyolojik faktörleri azaltan bir ilaçtır.  Ağrı yada iltihabi durumlar ile ilgilidir. JELGO, bel ağrısı, romatizmal ağrılar, siyatik, bursit, hematom (deri altında kan toplanması),  kas ağrıları, hasar ve zedelenme ile oluşan ağrılı durumlar, burkulma, ezilme, kas yırtılmaları, yüzeysel toplardamar iltihabı, tendon iltihabı ve  eklem iltihabı rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.

 

JELGO Jel Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. JELGO, iltihap önleyici ve ağrı kesici bir jeldir.
  2. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  3. İlacın ağzınıza ve gözünüze temasından kaçınınız. Şayet ilaç ağzınıza ve gözünüze temas etmişse bol su le yıkayınız.
  4. Tedavi süresince güneş ışınlarından ve yapay  UV ışınlarından  (güneş lambaları veya solaryum gibi) kaçınınız. JELGO, cildinizi güneş ışınlarına  karşı hassas hale getirebilir. Cildinizde güneş yanıkları ve lekeler oluşabilir.
  5. JELGO ‘yu enfeksiyonlu, egzamalı, açık yaralı, kabartı ve isilik oluşmuş cilt bölgesi ve  yanık cilt bölgelerinde kullanmayınız. Bu tür durumların tamamen iyileşmesini bekleyiniz. İyileştikten sonra ilacı uygulayınız.
  6. İlacınızı uyguladıktan sonra en az 10 dakika kuruması için bekleyiniz. Jel  kuruduktan sonra giyininiz.
  7. JELGO sürüldükten sonra en az bir saat banyo veya duş yapmayınız.
  8. Tedavi edilen cilt bölgesini bandaj ile sarmayınız ve sıcak su torbası ya da sıcak havlu gibi  sıcağa maruz kalacak şekilde uygulamalar yapmaktan sakınınız.
  9. JELGO’yu emzirme ve gebelik dönemlerinde hekime danışmadan kullanmayınız.

 

JELGO Jel’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.
  2. İlacı tedavi edilecek bölgeye yeterli miktarda ince bir tabaka halinde sıkınız ve  hafif hareketlerle masaj yaparak uygulayınız.
  3. JELGO’yu size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız.

 

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. JELGO kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Essin, Dietilamin Salisilat
İlaç Marka İsmi: JELGO % 1 + % 5  jel
JELGO sırasıyla; Kas-İskelet Sistemi, Kas Eklem Ağrısı ilaçları, Topikal Kas Eklem Ağrı ilaçları, Salisilik asit türevleri ve Dietilamin salisilat kombinasyonları şeklinde sınıflandırılmış olup, M02AC55 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz JELGO, TRİPHARMA İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

JELGO Jel’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)


JELGO Jel'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

JELGO Jel’in kısa ürün bilgilendirmesi

JELGO Jel'in kısa ürün bilgilendirmesi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir