ISENTRESS 400 mg film kaplı tablet

Endikasyon Bilgisi :

Raltegravir potasyum etken maddeyi içinde bulunduran ISENTRESS 400 mg film kaplı tablet, HIV (insan immün yetmezlik virüsü) enfeksiyonu olan erişkinler ve 6 yaş ve üstü çocuklar ve gençlerde HIV’i tedavi etmek amacıyla diğer antiretroviral  ilaçlarla beraber (kombinasyon tedavide) kullanılmaktadır. ISENTRESS, vücuttaki virüs miktarını azaltır ve onu düşük bir düzeyde tutar. Etkisini,  HIV’in  hücreleri enfekte etmek için kullandığı viral bir enzim olan integraz enziminin çalışmasını durdurarak gösterir.

 

ISENTRESS 400 mg film kaplı tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. ISENTRESS tablet içindeki aktif maddeye ya da yardımcı maddelere alerjiniz var ise; kullanmayınız.
  2. Enfeksiyonun kontrol altında tutulması ve hastalığınızın kötüleşmemesi için hekiminizin belirttiği sürece tüm ilaçlarınızı düzenli bir şekilde almaya devam ediniz. İlacınız tamamen bitmeden tekrar  reçete ettiriniz. Hekiminizle kararlaştırdığınız randevu tarihlerini takip ederek randevularınıza zamanında gidiniz.
  3. Kullanımı 6 yaşından küçük ve vücut ağırlığı 25 kilodan az olan çocuklar için uygun değildir.
  4. Gebelikte ve emzirme döneminde hekime danışmadan kullanmayınız.
  5. Eğer geçmişte veya halihazırda karaciğer veya böbrek rahatsızlığınız varsa ya da kemiklerin ile ilgili problemler, şeker hastalığınız (diyabet), aşırı kilonuz var ise ve kolesterolünüz yüksekse ya da psikiyatrik rahatsızlık hikayeniz varsa ISENTRESS tableti güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için tedaviye başlamadan önce hekiminizi durumunuz hakkında bilgilendirmelisiniz.
  6. ISENTRESS tablet ile tedavinin, durumunuzu  iyileştirip iyileştirmediğinden emin olabilmek için belirli aralıklarla kan tahlilleri yapılması gereklidir ve karaciğer işlevleriniz takip edilmelidir.
  7. ISENTRESS tablet, korumasız seks veya iğne, traş bıçağı paylaşımı gibi yollarla virüsün başkasına geçmesini engellemez. Cinsel ilişki sırasında güvenli metodlar (kondom, spremisid gibi) kullanmalısınız. Partnerinizle korumasız cinsel ilişkiye girmemelisiniz ve etrafınızdakilerle tıraş bıçağı veya diş fırçası vb. bakım ürünlerini ortak kullanmayınız.

 

ISENTRESS 400 mg film kaplı tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz ISENTRESS ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekimin direktiflerine harfiyen uyunuz. Zira tedavide yanlış uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz bir şekilde etkilemektedir.
  2. ISENTRESS, oral yolla kullanılır. İlacınızın her dozunu bir bardak su ile beraber içiniz. Tercihen yemekten önce, yemek esnasında ya da yemek yedikten sonra kullanabilirsiniz.
  3. Günlük tavsiye edilen doz miktarı: Günde 2 kere 400 mg’lık 1 tablet ISENTRESS uygulanır.

 

ISENTRESS 400 mg film kaplı tablet’in Olası Yan Etkileri

  1. ISENTRESS ilaçla tedavi esnasında, şiddetli karın ağrısı , soluk alıp vermede zorluk, kurdeşen, yüzde , dudaklarda, boğaz ya da dilde  şişlik gibi bir durumda acilen hekiminizle irtibat kurunuz.
  2. Bitkinlik, halsizlik veya ateş, baş ağrısı, uykusuzluk, depresyon, kabus veya anormal rüyalar görme, baş dönmesi, sersemlik, iştah kaybı, bağırsaklar veya midede gaz birikimi, hazımsızlık, geğirme, ciltte döküntü. Bunlar ISENTRESS tabletin kullanımına bağlı görülebilen yan etkilerdir.

 

İlaç Marka İsmi: ISENTRESS 400 mg film kaplı tablet
İlaç Etken Maddesi: Raltegravir potasyum
İlacın yardımcı maddeleri: Mikrokristalin selüloz, Laktoz monohidrat (inek sütü kaynaklı), Dibazik anhidr kalsiyum fosfat, Hipromelloz 2208, Poloksamer 407, Sodyum stearil fumarat, Magnezyum stearat, Polivinil alkol, Titanyum dioksit (E 171), Polietilen glikol 3350, Talk (E 553b), Kırmızı ve siyah demir oksit (E 172)
ISENTRESS, Sistemik kullanım için antiviral, Diğer Antiviraller olarak TİTCK  ilaç listesindeki farmakoterapötik grupta ve J05AX08 ATC koduyla yer almaktadır.
Normal reçete ile satışı yapılan ilacın ruhsat sahibi ve üretimini yapan firma: Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti.
Esentepe Mah. Büyükdere Cad. No:199 Levent 199 Ofis Blok Kat:13 Levent 34394/İstanbul
Tel : 0212 336 10 00-Faks : 0212 355 02 02
Üretici : MSD International GmbH (Singapur Branch) 21 Tuas South Avenue 6, Singapur

ISENTRESS 400 mg prospektüsü, kullanma talimat (ilaç hakkında hastayı daha detaylı bilgilendirmek amacıyla)
Burada;
1.ISENTRESS 400 mg nedir ve ne için kullanılır?
2. ISENTRESS 400 mg’ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
3.ISENTRESS 400 mg nasıl kullanılır?
4. ISENTRESS 400 mg’ın olası yan etkileri nelerdir?
5.ISENTRESS 400 mg’ın saklanması; gibi sorulara cevaben geniş kapsamlı içerikler sunulmuştur.
ISENTRESS 400 mg prospektüsü, kullanma talimat

ISENTRESS 400 mg’ın kısa ürün bilgisi
ISENTRESS 400 mg'ın kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir