IRESSA 250 mg Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Gefitinip‘ dir. IRESSA 250 mg Film Kaplı Tablet, kanser hücrelerinin üremesini engelleyici, vücuttaki gelişim ve yayılımlarını yavaşlatıcı etkisi mevcuttur. Kanser hücrelerinin gelişimi ve çoğalması için gerekli olan proteinlerin üretilmesini engeller. IRESSA , yetişkinlerde küçük hücreli olmayan akciğer kanseri tedavisinde kullanılmaktadır.

IRESSA 250 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. IRESSA, kanser hücrelerinin üremesini engelleyen, vücuttaki gelişim ve yayılımlarını yavaşlatan bir kanser ilacıdır.
  3. Emziren annelerde kullanılmamalıdır.
  4. İlacın kullanımı bağışıklık sistemini zayıflatarak kişiyi enfeksiyonlara karşı daha hassas hale getirebilir. Tedavi sırasında grip, soğuk algınlığı ve bulaşıcı hastalıklı kişilerle temastan kaçınılmalıdır.
  5. Eğer, geçmişte yaşanmış veya şu an var olan karaciğer ile ilgili problemleriniz varsa veya sigara kullanıyorsanız;   bu ilacı kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza söyleyiniz.
  6. İlacın kullanımından 2 saat önce veya 1 saat sonra antiasit içeren herhangi bir ilaç almayınız.
  7. Tedavi sırasında ilacın yararlarını ve yan etkilerini takip etmek  amacı ile doktorunuz düzenli olarak kan tahlilleri ve testler isteyecektir. Doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız.
  8. •18 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  9. Eğer hamileyseniz ya da ilacın kullanımı sırasında hamile kalırsanız derhal doktorunuza durumu bildirmeli ve ilacın kullanımını durdurmalısınız. Gebeliği önlemek için etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanınız. Bebekte doğum kusurlarına yol açabilir. Emziriyorsanız kullanmayınız.

IRESSA 250 mg Film Kaplı Tablet’ in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su le birlikte alınız. Eğer yutma probleminiz varsa yarım bardak suda tablet dağılana kadar döndürerek çözünmesini sağlayınız ve bekletmeden içiniz. Tercihen aç veya tok karnına alabilirsiniz.
  3. Günlük önerilen doz günde 1 tablettir.
  4. Her gün aynı saatte almaya özen gösteriniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal, ağız kuruluğu, ağızda ve boğazda yaralar, iştahsızlık, yorgunluk, halsizlik, karaciğer enzimlerinde artış, deride döküntü, kuruluk ve kaşıntı yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Gefitinip
İlaç Marka İsmi: IRESSA 250 mg Film Kaplı Tablet

IRESSA 250 mg Film Kaplı Tablet kullanma talimatı


IRESSA 250 mg Film Kaplı Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir