INTRAFEN 400 mg/ml 4 ml IV. İnfüzyonluk Çözelti İçeren Flakon

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi İbuprofen‘ dir. INTRAFEN 400 mg/ml 4 ml IV. İnfüzyonluk Çözelti İçeren Flakon, vücutta  iltihaba ve ağrıya sebep olan belirli biyolojik etkenleri azaltan, ağrı, ateş ve iltihabi durumlarda etki gösteren (steroid olmayan anti-enflamatuvar) bir ilaçtır.  INTRAFEN , eklem tutukluğu, kas iskelet sistemi ağrıları, iltihaplı eklem romatizması, bursit, gut atakları, yaralanma veya kaza sonucu oluşan burkulma, ezilme ve incinmelerdedi ağrı ve şişliklerde, soğuk algınlığına bağlı ağrı ve ateşte, regl dönemi sancıları, baş ağrısı, diş ağrısı gibi orta ve şiddetli ağrıların giderilmesinde kullanılır. INTRAFEN, şiddetli ağrılarda opioid ağrı kesicilerle birlikte de kullanılabilir.

INTRAFEN 400 mg/ml 4 ml IV. İnfüzyonluk Çözelti İçeren Flakon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. INTRAFEN, hafif ve orta dereceli ağrı tedavisinde ve opioid analjeziklerle (ağrı kesicilerle) beraber orta ve şiddetli ağrılar ile ateş tedavisinde kullanılmaktadır.
  3. Şiddetli karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa ya da aspirin ve türevlerinin kullanımı sırasında astım, ürtiker veya alerjik tipte bir reaksiyonla karşılaştıysanız ya da yüksek tansiyon, koroner arter yetmezliği, şiddetli kalp yetmezliğiniz varsa; kullanmadan önce doktorunuzu durumunuz hakkında bilgilendiriniz.
  4. By-pass ameliyatı öncesi ve sonrası ağrılarda kullanmayınız.
  5. • 17 yaşın altındaki çocuklarda kullanmayınız.
  6. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanmadan önce doktorunuza bilgi veriniz.

INTRAFEN 400 mg/ml 4 ml IV. İnfüzyonluk Çözelti İçeren Flakon’un Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Ağrı tedavisinde : Ağrının şiddetine göre 6 saatte bir 400 mg ila 800 mg arasındaki dozlarda uygulanmalıdır.
  3. Ateş tedavisinde: 400 mg lık  uygulamayı takiben, gereksinime göre her 4-6 saatte bir 400 mg veya her 4 saatte bir 100-200 mg uygulanmalıdır.
  4. INTRAFEN, yalnızca damar içi infüzyon yoluyla uygulanır. İnfüzyon süresi en az 30 dakika olmalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, kusma, ishal, baş ağrısı, gaza bağlı mide ve bağırsak şikayetleri çok yaygın görülen yan etkilerdir.
  3. INTRAFEN’in yaygın görülebilecek yan etkileri : Ödem, sıvı tutulması, idrar yapamama (üriner retansiyon), baş dönmesi, hazımsızlık (dispepsi), karın (abdominal) ağrısı / rahatsızlığı, yorgunluk, kabızlık (konstipasyon), öksürük, bakterilerin neden olduğu akciğer iltihabı (bakteriyel pnömoni), döküntü, mide, barsakta hafif kanama (gastrointestinal hemoraji), kanamaya bağlı katran renkli, kötü kokulu dışkı (melena), kan veya kahve telvesi gibi kusma (hematemez), kan basıncı yüksekliği (hipertansiyon), kan basıncının düşmesi (hipotansiyon), alerjik nezle (rinit), uykusuzluk (insomnia), endişe ve korku sebepli huzursuzluk hali (anksiyete), kansızlık, kan pıhtılaşmasına aracılık eden hücrelerin sayısında artma (trombositemi), kanda potasyum, protein ve albümin azalması (hipokalemi, hipoproteinemi, hipoalbuminemi), kanda üre, sodyum, LDH (kandaki bir enzim) artışı, kanda nötrofil (bir çeşit beyaz kan hücresi) sayısında azalma (nötropeni).
  4. INTRAFEN’in yaygın olmayan yan etkileri : Astım, akciğerlere giden hava geçitlerinin geçici olarak daralması (bronkospazm), nefes almada zorluk (dispne), uykululuk hali (somnolans), uyuşma (Parestezi), onikiparmak bağırrsağında meydana gelen yara (duodenal ülser), mide ülseri (gastrik ülser), sarılık, anormal karaciğer fonksiyon testi, çeşitli formlarda toksik böbrek bozuklukları (interstisyel nefrit ve nefrolojik sendrom, dahil), kaşınma, kurdeşen ve kurdeşen şeklinde döküntü ile birlikte görülebilen ciltte ödem oluşumu (anjiyoödem), deride ışığa duyarlı reaksiyon ve döküntü (purpura), midenin iç yüzündeki zarın iltihaplanması (gastrit)-mide yanması, karaciğer iltihabı (hepatit), böbrek yetmezliği (renal yetmezlik), ağızda doku incelmesine bağlı yara oluşumu (oral ülserasyon), kreatinin maddesinin böbreklerden atılımının azalması (kreatinin klirensi azalması), görme bulanıklığı, görme değişiklikleri, duymada azalma, trombositopeni (trombosit-kan pıhtılaşmasına aracılık eden hücrelerin sayısında azalma), ani gelişebilen beyaz kan hücrelerinin sayısında aşırı azalma (agranülositoz), aplastik anemi (kan hücreleri sayısında ciddi azalma), hemolitik anemi (bir tür kansızlık), kan pıhtılaşmasına aracılık eden hücrelerin kümeleşmesinin baskılanması (trombosit agregasyon inhibisyonu), beyaz kan hücreleri (lökosit) sayısında azalma (lökopeni), mide-bağırsakta delinme (gastrointestinal perforasyon)
  5. INTRAFEN’in nadiren görülebilecek yan etkileri : Eritema multiforme  (genellikle ağızda görülen  ve vücudun diğer bölgelerinde de oluşabilen deride içi su toplamış kırmızı döküntüler  ile belirgin bir hastalık); toksik epidermal nekroliz (Deride içi sıvı dolu kabarcıklarla, deri soyulmaları ve doku kaybı ile seyreden ciddi bir cilt hastalığı),Steven -Johnson sendromu dahil büllöz deri iltihabı) Deri üzerinde veya ağız yüzeyinde, acı veren, kırmızı veya mor döküntü ve kabarcıklara sebep olan hayatı tehdit edici alerjik reaksiyon; Aseptik menenjit (boyun sertliği, baş ağrısı, bulantı, kusma, ateş, yön duygusunu yitirme gibi belirtilerle birlikte), karaciğer harabiyeti; anafilaktik reaksiyon (ciddi alerjik reaksiyon); ani görme kaybı ve gözde ağrıyla ilerleyen bir hastalık toksik optik nöropati); depresyon; vertigo (iç kulaktaki rahatsızlık sebebiyle ortaya çıkan baş dönmesi); tinnitus (kulakta çınlama); halüsinasyon (olmayan şeyleri hissetme, duyma, görme); optik nörit (göz sinirlerinin iltahabı de iltihaplanma); konfüzyon (zihinde karışıklık, bulanıklık).
  6. INTRAFEN’in çok nadir görülebilecek yan etkileri : Pankreatit (pankreasın iltihabı), karaciğer yetmezliği.

INTRAFEN’in sıklığı bilinmeyen yan etkileri : Crohn rahatsızlığının kötüleşmesi, kolit (kalın barsak iltihabı)

2400 mg/gün şeklinde yüksek miktarda INTRAFEN dozu kullanımının kalp krizi (miyokard enfarktüsü) veya inme riskinde küçük bir artışa sebep olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

 

İlaç Etken Maddesi:  İbuprofen
İlaç Marka İsmi: INTRAFEN 400 mg/ml 4 ml IV. İnfüzyonluk Çözelti İçeren Flakon

Ruhsat sahibi:
Adı : GEN İLAÇ VE SAĞLIK ÜRÜNLERİ SAN. ve TİC. A.Ş.,
Adresi : Mustafa Kemal Mah., 2119.Sok. No:3 D:2-3
06520, Çankaya/ANKARA
Tel: 0 312 219 62 19 (pbx)
Faks: 0 312 219 60 10

Üretici Firma : Mefar İlaç Sanayii A.Ş.
Ramazanoğlu Mah. Ensar Cad. No:20 Kurtköy/Pendik TR 34906 İstanbul / Türkiye.

 

INTRAFEN 400 mg/ml 4 ml IV. İnfüzyonluk Çözelti İçeren Flakon kullanma talimatı


INTRAFEN 400 mg-ml 4 ml IV. İnfüzyonluk Çözelti İçeren Flakon kullanma talimatı


INTRAFEN 400 mg/ml 4 ml IV. İnfüzyonluk Çözelti İçeren Flakon kısa ürün bilgisi

INTRAFEN 400 mg-ml 4 ml IV. İnfüzyonluk Çözelti İçeren Flakon kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir