INH 100 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi İzoniyazid’tir. INH 100 mg Tablet, tüberküloza neden olan Mycobacterium tüberculosis adlı bakterinin büyümesini engelleyerek veya öldürerek etki gösterir. Mycobacterium tüberculosis adlı bakterinin neden olduğu tüberkülozun tüm çeşitlerinin kısa veya uzun süreli tedavisinde diğer antitüberküloz ilaçlarla birlikte kullanılır.

INH 100 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Mycobacterium tüberculosis adlı bakterinin neden olduğu tüberkülozun tüm çeşitlerinin kısa veya uzun süreli tedavisinde diğer antitüberküloz ilaçlarla birlikte kullanılır.
  3. Tedaviye başlamadan önce ve tedavi süresince doktorunuz düzenli aralıklarla karaciğer fonksiyonlarını ve metabolik değişiklikleri izlemek için kan tahlilleri isteyebilir. Doktorunuzla olan randevularınızı aksatmayınız.
  4. Akut karaciğer hastalığınız veya önceden var olan karaciğer hasarınız varsa; kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz. Bu ilacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  5. Eğer,kronik karaciğer hastalığınız veya şeker hastalığınız varsa ya da nöbet hastalığınız, 35 yaşından büyükseniz, her gün alkol alıyorsanız uyuşturucu bağımlısı iseniz (örneğin eroin), el ve ayaklarınızda titreme varsa, HIV taşıyıcısı iseniz ya da hamile iseniz; kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz. İlacınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  6. Tedaviden iyi sonuç alabilmeniz için, düzenli bir şekilde kullanınız.
  7. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

INH 100 mg Tablet‘in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz..
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Aç karnına, yemeklerden bir saat önce veya  yemekten iki  saat sonra alınmalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. El ve ayaklarda hissizlik, batma hissi, karıncalanma ve karaciğer enzimlerinde artış yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  İzoniyazid
İlaç Marka İsmi: INH 100 mg Tablet

INH 100 mg Tablet Kullanma Talimatı


INH 100 mg Tablet Kullanma Talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir