INDADAY 1.5 mg SR Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

INDADAY 1.5 mg SR Film Tablet‘in etken maddesi İndapamid tiazidler grubundan bir idrar söktürücüdür. İndapamid, diğer idrar sökücülere göre minimum etkisinin yanı sıra vasküler (damarlardaki) düz kaslarda ve kardiyak (kalbe ait) kaslardaki kasılmayı güçlü bir şekilde engelleyen etkisiyle yüksek kan basıncının normal düzeye düşürülmesini sağlar. INDADAY, esansiyel (primer) yüksek tansiyonun tedavisinde ve konjestif kalp yetersizliğine bağlı vücuttaki su tutulumunda (ödemde) kullanılmaktadır.

INDADAY 1.5 mg SR Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. INDADAY ilacını aldıktan sonra soluk alamama, kurdeşen, yüzde, dudak, dil veya boğazda şişkinlik gibi alerjiyi işaret eden bir durum gelişirse acil tedavi desteğine ihtiyacınız olabileceğinden derhal bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.
  2. Her ilaçta olduğu gibi INDADAY ile etkileşebilecek ilaçlar olabilir. Kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar, vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler varsa hekiminize bildiriniz. Hekimle görüşmeden başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
  3. INDADAY alımını hekime danışmadan aniden kesmeyiniz veya doz atlaması yapmayınız. Aksi halde durumunuz kötüleşebilir.
  4. INDADAY tableti almadan önce eğer böbrek, karaciğer, şeker hastalığı veya kas güçsüzlüğü, damla hastalığı, lupus, sulfonamid  grubu ilaçlara alerji rahatsızlıklarından herhangi birine sahip iseniz; hastalıklarınızı ve kullandığınız ilaçları hekiminize bildiriniz.
  5. Tedaviniz devam ederken aşırı kusma veya su kaybını içeren bir durum meydana geldiyse; acilen hekiminizi arayınız. Kan ve idrar tahlillerine ihtiyaç duyulabilir.
  6. INDADAY kullanımının üzerinizdeki etkisinin olumlu veya zararlı olup olmadığını anlamak için tansiyonunuzu düzenli olarak kontrol ettiriniz ve kan tahlillerinizi yaptırınız.
  7. Hamileyseniz, ilaç kullanımı konusunda her zamankinden daha çok tedbirli davranmalısınız. Hamilelikte ve süt verme dönemlerinde de INDADAY kullanılması öngörülmemektedir. Eğer ilacın kullanımı sırasında hamile kalırsanız derhal doktorunuza durumu bildirmeli ve ilaç alımını durdurmalısınız. Gebeliği önlemek için etkili bir doğum kontrol yöntemiyle korununuz.  Çünkü bebekte doğumsal kusurlar oluşabilir.
  8. INDADAY gebelikte oluşan vücut ödemlerinin tedavisi için kullanıma uygun değildir.
  9. Eğer ağır bir  böbrek hastalığınız veya idrar yapmama durumunuz, ağır karaciğer rahatsızlığınız var ise ya da kandaki potasyum düzeylerinde düşüklük tespiti durumlarından herhangi birisi  kendinizde var ise, hekiminizle rahatsızlıklarınız hakkında görüşmelisiniz.

 

INDADAY 1.5 mg SR Film Tablet’ in Kullanım Şekli :

  1. INDADAY reçetede nasıl yazıldıysa o şekilde uygulanmalıdır. Tedavi süresince mutlaka hekiminizin direktiflerine tamamıyla uyunuz.
  2. INDADAY tabletin her bir dozunu 1 bardak dolusu suyla birlikte, sabahları olmak üzere ve her gün aynı saatlerde almaya özen göstermelisiniz.

 

INDADAY 1.5 mg SR Film Tablet Yan Etkileri :

Aritmi, kramplar, konstipasyon, diyare, baş ağrısı, sinirlilik, halsizlik, yorgunluk, mide bulantısı, libido azalması, ışık duyarlılığı, cinsel isteksizlik, hazımsızlık, susuzluk,  hepatit, deride kızarıklık INDADAY tabletin  nadiren görülebilecek yan etkileridir. Bu yan etkilerden birisi yada bir kaçı görüldüğünde vakit kaybetmeden hekime haber veriniz.

 

İlaç Etken Maddesi: İndapamid
İlaç Marka İsmi: INDADAY 1.5 mg SR Film Tablet

INDADAY 1.5 mg SR Film Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir