INCLAR 500 mg IV İnfüz. için Liyofilize Toz ve Çözücü 

INCLAR 500 mg sırasıyla; Antienfektifler; Sistemik kullanılan Antibakteriyeller; Makrolidler, Linkozamidler ve Streptograminler; Makrolidler ve klaritromisin şeklinde sınıflandırılmış olup, J01FA09 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz INCLAR, INC PHARMA İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

INCLAR için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (Endikeleri, INCLAR ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, INCLAR dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; INCLAR kullanım şekli; INCLAR yan etkisi, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi INCLAR 500 mg ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

INCLAR 500 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Liyofilize Toz ve Çözücü kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

INCLAR 500 MG IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Liyofilize Toz ve Çözücü kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

INCLAR 500 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Liyofilize Toz ve Çözücü kısa ürün bilgisi

INCLAR 500 MG IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Liyofilize Toz ve Çözücü kısa ürün bilgisi

Endikasyon bilgisi: klaritromisin adlı etken maddeyi içinde bulunduran INCLAR, cilt ve solunum yolları, cilt ve yumuşak dokuyu etkileyen bakteri enfeksiyonu tedavisinde; makrolid türevi antibiyotik; protein sentezi inhibitörü

Kontrendikeleri: antibiyotik alerjisi, uzun QT sendromu, ciddi kalp ritim bozukluğu, sarılık, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı,  kolşisin ile beraber kullanım.

Etkileşim: tamoksifen, St. John’s wort, prednizolon, lityum, ketokonazol, ketokonazol, antidiyabetik ajanlar, vinblastin, terfenadin, tamsulozin, sildenafil, kinin, papaverin, mifepriston, metadon, hidrokodon, haloperidol, fentanil, ergotamin, dosetaksel, digoksin, citalopram, karbamazepin, atorvastatin, amiodaron,

Yan etki: terleme, diyare, hazımsızlık, ağızda tat bozukluğu, mide bulantısı, döküntü, karın ağrısı
Hamilelikte C kategorisindedir ve emzirenler hekimle görüşmeden bu ilacı kullanmamalıdırlar.

INCLAR da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz INCLAR’ı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. INCLAR’ı size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. INCLAR 500 mg ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir