IMURAN 50 mg 100 Tablet

Endikasyon Bilgisi :

IMURAN 50 mg 100 Tablet‘in etken maddesi Azatioprin, vücutta hem anti-romatizmal etki gösterir , hemde bağışıklık sistemini baskılar. IMURAN (azatioprin), kortikosteroid ilaçlarla tedavide yanıt alınamayan otoimmün rahatsızlıkların, iltihaplı bağırsak hastalıklarının tedavisi ve alevlenmelerin  önlenmesi; karaciğer, kalp, böbrek naklinden sonra vücudun bu organları reddinin engellenmesi için kullanılmaktadır. İlacın etkili olduğu otoimmün rahatsızlıklar : Ciddi iltihaplı eklem romatizması, kasların iltihabı, ülseratif kolit alevlenmeleri, şiddetli kronik crohn hastalığı, sistemik lupus eritematozus, kronik ve inatçı idiyopatik trombositopenik purpura, tekrarlayan multipl skleroz (MS), otoimmün hemolitik anemi, behçet hastalığında göz veya diğer organların tutulumu ( iltihaplanma)

 

IMURAN 50 mg 100 Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar :

  1. IMURAN tableti aldıktan sonra karın ağrısı, soluk alamama, kurdeşen, yüzde, dudak, dil veya boğazda şişkinlik gibi alerjiyi işaret eden bir durum gelişirse acil tedavi desteğine ihtiyacınız olabileceğinden derhal bir sağlık kuruluşuna müracaat etmelisiniz.
  2. Eğer, yakın zamanda siklofosfamid ilaçlarla kemoterapi tedavisi gördüyseniz veya mantar, bakteri, virüs kaynaklı bir enfeksiyon geçiriyorsanız ya da böbrek hastalığı, karaciğer hastalığınız var ise; IMURAN tabletle tedaviye başlamadan önce bu hususlar hakkında hekiminizi bilgilendiriniz.
  3. Kan hücrelerinde hızlı, ciddi düşüklük, pankreasta iltihaplanma gibi farklı yan etkilere ve  ilaçlarla etkileşimler görülebilme olasılığı sebebiyle IMURAN tedavisi muhakkak hekim denetiminde, takipli bir tedavi olmalıdır.
  4. IMURAN vücuttaki savunma hücrelerinde azalma ve çalışmalarında bozulma yapabileceği için, vücutta enfeksiyon riski artar, dolayısıyla yaralanmalarda kolay kanama ve etrafınızdan hastalık kapma riskiniz daha fazlalaşır.  Kan hücrelerinin aşırı azalmadığından emin olabilmeniz için, belirli aralıklarla kan sayımı yapılması gerekecektir, ayrıca karaciğerinizin, böbrek işlevlerinizinde tetkik edilmesi lüzumu hasıl olduğunda hekiminizle belirlediğiniz randevuları kesinlikle aksatmayınız.
  5. Gribal enfeksiyonu, soğuk algınlığı ya da başka bulaşıcı hastalığı olan kişilerden uzak durmalısınız. Bu tür hastalıklarla ilgili bir belirti kendinizde gözlemlerseniz acilen hekiminizle görüşmelisiniz. Ayrıca virüs bulaşma riskine karşı canlı aşı olmuş kişilerle yakın temastan kaçınılmalıdır.
  6. Yakın zamanda cerrahi bir operasyon geçirme ihtimaliniz var ise, cerrahınıza IMURAN tablet kullandığınızı bildiriniz.
  7. Üremeyi etkileyebileceğinden, çocuk sahibi olmak isteyen erkek ve kadınların, IMURAN tablet alımı üç ay öncesinden durdurmalıdırlar.
  8. Erkek ve kadın hastaların, IMURAN tedavisi sürerken ve tedavinin kesilmesinden sonraki 3 ay boyunca etkili bir doğum kontrol yöntemiyle korunmalıdırlar. Eğer ilaç alımı sürerken hamile kalırsanız hekiminizi arayınız.
  9. Emzirme dönemi ve hamilelik dönemlerinde kullanılması doğmamış bebek ve emzirilen bebeğe zarar verebileceğinden bu ilacı hekiminize danışmadan kullanmayınız.
  10. IMURAN tedavisi kanser gelişim riskini arttırabileceğinden, hastalar dikkatle izlenmelidir.
  11. IMURAN kullanımını hekime danışmadan aniden kesmeyiniz veya doz atlaması yapmayınız. Aksi takdirde durumunuz daha kötüye gidebilir.
  12. Kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar, vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler varsa hekiminize bildiriniz. Hekimle görüşmeden başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

 

IMURAN 50 mg 100 Tablet’ in Kullanım Şekli :

  1. IMURAN (azatioprin) ile tedavi esnasında lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.
  2. Mide bozulmalarını önlemek için ilacınızı yemek esnasında yutmanız öngörülmektedir. Her gün günün aynı saatlerinde almaya itina ediniz.

 

IMURAN 50 mg 100 Tablet Yan Etkileri :

  1. Grip belirtisi, kan değerlerinde düşüş, akut pankreas iltihabı, ağır mide bulantısı, karın ağrısı, kusma, ishal, koyu renkli idrar, siyah katranımsı dışkı, yüksek ateş, üşüme, ağızda yaralar, boğaz ağrısı, vücut ağrıları, güçsüzlük, halsizlik, kalp ritminde bozukluk, ciltte veya gözde sarılık, kas ağrısı, deri döküntüsü,  beklenmedik kanama ya da çürükler, ağız yaraları, saç dökülmesi gibi yan etkilerde acilen hekiminizle irtibata geçiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Azatioprin
İlaç Marka İsmi: IMURAN 50 mg 100 Tablet

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir