HEMORALGINE Pomad

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Efedrin Hidroklorür, Çinko Oksit, Klorheksidin Hidroklorür’dür. HEMORALGINE Pomad, damar büzücü ve bölgesel uyuşturucu etkisiyle hemoroide (basur) bağlı kanamayı önler ve ağrıyı hafifletir. İç ve dış hemoroidin (basur)  dönemsel olarak tekrarlayan kanama, kaşıntı ve ağrı şikayetlerinin giderilmesinde kullanılır. Dışarı ve kanülle anüs içine günde 2 defa uygulanabilir.

HEMORALGINE Pomad Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Damar büzücü ve bölgesel uyuşturucu etkisiyle hemoroide (basur) bağlı kanamayı önler ve ağrıyı hafifletir.
  3. İlacı hemoroid belirtileri kaybolana kadar sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulayınız. Belirtiler azaldığında günde bir defa uygulamanız yeterli olacaktır. Belirtiler tamamen yok olana kadar kullanınız. İlacı kullanmanıza rağmen hemoroid belirtileriniz  bir haftadan uzun sürerse doktorunuza danışınız.
  4. Gözlerinize temasından kaçınınız. Teması halinde bol su ile yıkayınız.
  5. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

HEMORALGINE Pomad’ın kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacı uygulayacağınız bölgenin temiz olmasına dikkat ediniz. Parmak ucuyla veya tercihen steril bir gazlı bez ucuyla tedavi edilecek bölgeye sürünüz. İç hemoroid tedavisinde kremin yanında bulunan kanülle uygulayınız. Kullanmadan önce koruyucu kapağı çıkarınız. Kanülü tüpe takınız. Uyguladıktan sonra koruyucu kapağı kapatınız. Kremi hemoroid belirtileri kaybolana kadar sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulayınız. Belirtiler azaldığında günde bir defa uygulamanız yeterli olacaktır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak uygulanan bölgede yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: Efedrin Hidroklorür, Çinko Oksit, Klorheksidin Hidroklorür
İlaç Marka İsmi: HEMORALGINE Pomad

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir