HELMADOL 400 mg film tablet

Endikasyon Bilgisi :

HELMADOL 400 mg film tablet (60 adet)‘ in etken maddesi Albendazole, antihelmintik bir maddedir. Albendazole, yumurtadan yeni çıkmış böcek larvaları üzerine etki ederek, vücutta üremelerine, çoğalmalarına mani olur.  HELMADOL 400 mg, köpek tenyası, domuz tenyası gibi bağırsak kurtlarının sebep olduğu belirli enfeksiyonlara karşı tedavide kullanılmaktadır. HELMADOL diğer helmint enfeksiyonların tedavisinde de faydalı etkiler gösterir.

 

HELMADOL 400 mg film tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. HELMADOL tableti daima hekiminizin tavsiye ettiği şekilde tedavi süresi bitinceye kadar alınız.  kadar alınız. Enfeksiyon tamamen iyileşmeden de hastalık belirtilerinizde düzelmeler görülebilir,bu durumda tedaviyi durdurmayınız.
  2. Eğer albendazole veya mebendazol gibi benzer ilaçlara veya bileşimi oluşturan yardımcı maddelere karşı bir hassasiyetiniz varsa HELMADOL ilacı kullanmanız önerilmez.
  3. HELMADOL vücudunuzun enfeksiyon etkenlerine karşı savaşmasında rol alan hücrelerin kan seviyelerinin düşmesine sebep olabilir. Bu durum etrafınızdaki enfeksiyon taşıyan kişilerden hastalık kapma ve ufak yaralanmalardan kolay kanamaların oluşabileceği riskini arttırır. Bundan dolayı enfeksiyonla savaşan bu hücrelerin kan düzeyleri çok düşük ise, HELMADOL’ü  kullanırken bu husus dikkate alınmalıdır.
  4. Karaciğer rahatsızlığınız var ise ya da karaciğeriniz ile ilgili  işlev ölçümlerinde alışılmadık değerler görüldü ise   HELMADOL’ün dikkatle kullanılması gerekmektedir.
  5. HELMADOL’ün midenizde oluşturacağı bulantıyı önlemek için; yiyecek ile beraber almanız tavsiye edilir.
  6. Hamile kalmayı düşünüyor iseniz ya da hamilelik dönemindeyseniz HELMADOL kullanılması sakıncalıdır. HELMADOL ile tedavi sürerken ve tedavinin sonlandırılmasından sonra bir ay boyunca  etkili bir doğum kontrolü metoduyla korununuz.
  7. Emzirme dönemindeyseniz ve bebeğinizi emziriyorsanız HELMADOL’ün anne sütüne geçip geçmediği araştırılmadığından, hekime danışmadan kullanılması öngörülmemektedir.
  8. Bu ilacın makine ya da araç kullanımı üzerine etkileri bilinmediğinden;  HELMADOL’ün üzerinizdeki etkisini görmeden bu aktviteleri yapmamaya özen gösteriniz.
  9. HELMADOL 400 mg film tablet’in içinde  laktoz bulunmaktadır.  Eğer daha önceden bazı şekerlere karşı sizde tahammülsüzlük geliştiyse bu ilacı kullanmadan önce önce hekiminize söylemelisiniz.
  10. HELMADOL özellikle burada belirtilen ilaçlarla eş zamanlı kullanılmamalıdır: Deksametazon (vücutta iltihap ile ilgili çeşitli hastalıkların tedavisinde); teofilin (solunum yolu hastalıklarının tedavisinde), simetidin (mide asidi üretimini engelleyen ilaç); Prazikuantel (parazit mikrobunun sebep olduğu mesane iltihabı).
  11. HELMADOL’le etkileşime girebilecek daha başka ilaçlar da olabilir. Bundan dolayı hekime kullandığınız  bitkisel ürün, vitamin veya ilaçların tamamını söyleyiniz.
  12. Yaşlı hastalara erişkinlere verilen dozun aynısı verilebilir.
  13. Eğer böbrek ya da karaciğer yetmezliğiniz var ise; dozaj  ayarlaması açısından hekiminize söyleyiniz.
  14. HELMADOL ilaçtan kullanmanız gereken dozdan daha fazla kullandıysanız acilen hekiminizle veya eczacınızla görüşünüz. Destekleyici ve belirtilere yönelik tedaviye başlanabilir.
  15. HELMADOL kullanmayı unutursanız telaşlanmayın, hatırlar hatırlamaz ilacınızı alın. Eğer bir sonraki dozu almanız gereken zaman çok yakınsa, o zamana kadar bekleyin ve tabletlerinizi normal şekilde almaya devam edin.

 

HELMADOL 400 mg film tablet’ in Kullanım Şekli :

  1. HELMADOL 400 mg albendazole içeren, 3 ve 60 tabletlik blister ambalajda sunulan film kaplı
    tabletler pembe renkte oval, bikonveks, bir yüzü çentiklidir.
  2. HELMADOL sadece ağızdan kullanım içindir. Tabletleri en az bir bardak suyla (yaklaşık 120 ml) birlikte tok karnına yutunuz. Bazı kişiler özellikle de çocuklar tabletleri bütün olarak yutmakta zorlanabilir. Bu durumda tabletler ezildikten veya çiğnendikten sonra suyla yutulmalıdır.
  3. 6 yaşından küçük çocuklarda tecrübe sınırlıdır.
  4. Tabletlerinizi her zaman hekiminizin tavsiye ettiği gibi kullanınız. Genel doz aşağıdaki gibidir:

Çocuklarda kullanımı:
Nörosisterkosis ve kist hidatik hastalığında büyükler için olan doz şeması uygulanır. Ascariasis, Enterobiasis (Oxyuriasis), Kancalı kurt hastalığı (N.americanus, A.duodenale), Trichuriasis tedavisinde:
• 2 yaşına kadar olan çocuklarda: Tek doz halinde alınmak üzere, yalnız bir kere 200 mg albendazol (1/2 adet HELMADOL 400 mg Film Tablet). Tedavi 3 hafta sonra tekrarlanabilir.
•2 yaşın üstündeki çocuklarda: Büyükler için olan doz şeması uygulanır.
Taeniasis ve Strongyloidiasis tedavisinde:
• 2 yaşına kadar olan çocuklarda: Günde 1 kez 200 mg albendazol (1/2 adet  HELMADOL 400 mg Film Tablet) 3 gün art arda alınır. Tedavi 3 hafta sonra tekrarlanabilir.
•2 yaşın üstündeki çocuklarda: Büyükler için olan doz şeması uygulanır.
Capillariasis tedavisinde: Günde 2 kere 200 mg albendazol (1/2 adet HELMADOL 400 mg Film Tablet)
Trichostrongyliasis tedavisinde: Tek doz olarak 400 mg albendazol (1 adet HELMADOL 400 mg Film Tablet)

Yetişkinlerde kullanımı :
Kist hidatik hastalığı:
60 kg veya daha fazla vücut ağırlığına sahip kişilerde; 28 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 400 mg alınır. Daha sonra 14 gün ara verilir. Bu şema 3 kez tekrar edilir.
60 kg’dan daha az vücut ağırlığına sahip kişilerde; 28 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 15 mg/kg alınır. Daha sonra 14 günlük bir ara verilir. Bu şema 3 kez tekrar edilir.
Nörosisterkosis:
60 kg veya daha fazla vücut ağırlığına sahip kişilerde; 8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 400 mg alınır.
60 kg’dan daha az vücut ağırlığına sahip kişilerde; 8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 15 mg/kg alınır.
Diğer Helmintiasis Enfeksiyonları:
Büyükler için doz şeması:
Ascariasis, Enterobiasis (Oxyuriasis), Kancalı kurt hastalığı (N.americanus, A.duodenale), Trichuriasis, Trichostrongyliasis: Tek doz olarak bir kerede 400 mg albendazol (1 adet HELMADOL 400 mg Film Tablet) alınır. Tedavi 3 hafta sonra tekrarlanabilir.
Taeniasis (T.saginata, T.solium) ve Strongyloidiasis: Günde 1 kere 400 mg albendazol (1 adet HELMADOL 400 mg Film Tablet) 3 gün art arda alınır. Tedavi 3 hafta sonra tekrarlanabilir.
Capillariasis: Günde 2 kez 200 mg albendazol (1/2 adet HELMADOL 400 mg Film Tablet) 10 gün süre ile alınır.
Trichinosis: Günde 2 kez 400 mg albendazol (1 adet HELMADOL 400 mg Film Tablet) 15 gün süre ile alınır.
Chlonorchiasis: Günde 1 veya 2 kez 400 mg albendazol (1 adet HELMADOL 400 mg Film Tablet) 7 gün süre ile alınır veya günde 2 kez 10 mg/kg albendazol 7 gün süre ile alınır.
Giardiasis: Günde 400 mg albendazol (1 adet HELMADOL 400 mg Film Tablet) 3 gün süre ile alınır.
Yaşlılarda kullanımı: Yetişkinlerde kullanılan dozların aynısı kullanılabilir.

 

HELMADOL 400 mg film tablet’in Yan Etkileri :

  1. Tüm ilaçlar gibi HELMADOL’ün de içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan
    etkiler olabilir. Aşağıdakilerden biri olursa, HELMADOL’ü kullanmayı durdurunuz ve hiç vakit kaybetmeden
    hekiminizi arayınız veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
    •Kurdeşen (genellikle kaşıntılı bir deri hastalığı), yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişme, nefes almada zorluk.  Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde var ise sizin HELMADOL’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.
    Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:
    Çok yaygın : 10 hastanın en az birinde görülebilir. Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek : 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.
  2. HELMADOL’ün Yaygın görülen yan etkileri: Kafa için basınç artışı, ense sertliği ve baş ağrısına belirtilerine sahip menenjit tarzı belirtiler, anormal karaciğer fonksiyon testi, bulantı, kusma, ateş, karın ağrısı, baş dönmesi, baş ağrısı, geçici saç dökülmesi.
  3. HELMADOL’ün yaygın olmayan yan etkileri: Kaşıntı ve kurdeşen dahil aşırı duyarlılık reaksiyonları, Azalmış akyuvar sayısı.
  4. HELMADOL’ün seyrek görülen yan etkileri: Vücutta ani ve sık gelişen akyuvar sayısının azalması (Agranülositoz), karaciğer hastalığı olan kişilerde kemik iliğinin baskı altına alınması, Trombosit (kan pulcukları) sayısının düşüklüğü, beyaz kan hücreleri eksikliği, akyuvar (granülosit) yoğunluğunun anormal biçimde düşük olması, beyaz kan hücreleri eksikliği.
  5. HELMADOL’ün çok seyrek görülen yan etkileri: Şiddetli baş ağrısı, üşümenin eşlik ettiği ateş, vücutta ağrı ve grip belirtileri, boğaz ağrısı, ateş, ciltte soyulma ve kırmızı deri döküntüsü, aşırı güçsüzlük, kolay morarma veya kanama.
  6. HELMADOL’ün eldeki verilerden hareketle tahmin edilemeyen yan etkiler(Bilinmiyor) : Beyaz kan hücre sayısının (nötrofil) düşmesine, Toksik karaciğer iltihabı, Ani karaciğer yetmezliği, İlaçlara bağlı olarak gelişen mantar kaynaklı cilt reaksiyonu (Stevens Johnson sendromu ), Kemik iliğinin kan üretememesi sonucu oluşan kansızlık türü, Kemik iliğinin baskı altına alınması, Karaciğer enzimlerinde yükselme (AST ve ALT yüksekliği), Ani böbrek yetmezliği, Enfeksiyonlara veya ilaçlara karşı aşırı duyarlılık reaksiyonu olarak kabul edilen cilt hastalığı (Eritema multiforme).
  7. Yan etkilerin raporlanması
    Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta
    olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

 

HELMADOL 400 mg film tablet’in saklanması :

  1. HELMADOL çocukların göremeyeceği, ulaşamayacağı yerde ve ambalajında saklanmalı,  25°C’nin altındaki oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir.
  2. Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız. Ambalajdaki son kullanma tarihine bakınız ve tarihi geçmiş HELMADOL’ü kullanmayınız. Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz HELMADOL’ü kullanmayınız.
  3. Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmamalı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine verilmelidir.

 

İlaç Etken Maddesi: Albendazole
Yardımcı Maddeler:  mısır nişastası prejelatinize, sodyum lauril sülfat, Laktoz monohidrat (inek sütü kaynaklı), sodyum nişasta glikolat, krospovidon (polyplasdone XL), polivinil pirolidon K25, magnezyum stearat, polivinil alkol, talk, polietilen glikol,kırmızı demir oksit (E172), titanyum dioksit (E171).
İlaç Marka İsmi: HELMADOL 400 mg film tablet

Ruhsat Sahibi:
World Medicine İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Bağcılar/İstanbul

HELMADOL 400 mg film tablet kullanma talimatı


HELMADOL 400 mg film tablet kullanma talimatı


HELMADOL 400 mg film tablet kısa ürün bilgisi

HELMADOL 400 mg film tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir