GYNOMAX 100 mg/150 mg 7 Vajinal Ovül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Tiyokonazol (100 mg) ve Tinidazol (150 mg)‘ dır.  GYNOMAX Vajinal Ovül, vajinal bölgede mantar, bakteri ve protozalara karşı etkili bir ilaçtır. Etkisini bölgesel olarak vajina içerisinde gösterir. GYNOMAX, vajinal bölgede kaşıntı, kızarıklık, şişme, yanma, beyazımsı gri ya da kirli sarı renklerde yoğun kıvamlı akıntı ile seyreden vajinit (vajina iltihabı) tedavisinde kullanılmaktadır.

 

GYNOMAX 100 mg/150 mg 7 Vajinal Ovül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. GYNOMAX, kadınlarda vajinal mantar enfeksiyonu (vulvovajinal kandidoz), vajina iltihabı belirtileri (vajina içerisinde yanma, kızarıklık, kaşıntı, şişme, anormal akıntı gibi) ve Trikomonas cinsi parazitlerin neden olduğu bir enfeksiyon çeşidi olan Trikomoniyaz (vajinada kaşıntı, yanma ve kirli sarı-yeşil köpüklü akıntı belirtileriyle kendini gösteren bir enfeksiyon türü) tedavisinde kullanılır.
  3. Tedaviniz süresince cinsel ilişkiden kaçınınız. Enfeksiyonu partnerinize bulaştırmamak için kondom kullanmanız yeterli olmayabilir.
  4. Doğum kontrolü amacıyla kullanılan Prezervatife (kondom) teması halinde, prezervatifin yırtılmasına ve sızıntıya sebep olabilir. Bu yüzden ovüllerin prezervatifle temasından kaçınınız. Aksi takdirde istenmeyen gebelikler oluşabilir.
  5. Trikomonas kaynaklı vajina iltihaplanması için tedavi görüyorsanız, eşinizinde sizinle birlikte ağızdan alınan uygun bir ilaçla tedavi olması gerekmektedir.
  6. Eğer ciddi karaciğer fonksiyon bozukluğunuz varsa veya hamileliğinizin ilk 3. ayında iseniz, emziriyorsanız, porfiri veya sara(epilepsi) rahatsızlıklarından biri yada bir kaçına sahipseniz doktorunuza söyleyiniz. Bu ilacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  7. Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile doktorunuzun verdiği kullanma süresini dikkate alınız. Reçete edilen süre boyunca kullanınız. İlacın kullanımını vaktinden önce bırakmanız halinde eski şikayetleriniz tekrarlayabilir.
  8. İlacın  uygulandığı yerin hava almasını engelleyecek giysiler giymemelisiniz. Bol, gevşek  ve pamuklu kıyafetler giyiniz.
  9. Tedaviniz süresince ve sonrasında kişisel hijyene özen gösteriniz. Yeni bir enfeksiyon oluşmaması için kullandığınız çamaşır ve havluların  pamuklu  olmasına dikkat ediniz, kullandığınız çamaşırınızı her gün değiştiriniz ve genital bölge temizliğini ihmal etmeyiniz.
  10. Adet döneminde kullanıldığında ilacın etkisi azalabileceğinden, adet kanaması bittikten sonra ovüllerin kullanılması tavsiye edilir.
  11. Cinsel olgunluğa erişmemiş genç kızlar bu ilacı kullanmamalıdır.
  12. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmemektedir.

 

GYNOMAX 100 mg/150 mg 7 Vajinal Ovül’ ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Sırtüstü yatar pozisyonda bacaklarınızı hafifçe yukarı doğru çekiniz.  Ovül olarak hazırlanan ilacınızı paketin içindeki parmaklık yardımı ile vajinanızın iyice derinine yerleştiriniz. Ve yaklaşık yarım saat ayağa kalkmayınız. Ovülün uygulanması için en uygun zaman gece yatmadan hemen öncedir. Bu sayede ovül bütün gece vajinanın içerisinde kalacaktır.
  3. Tedavi süresi: günde 1 defa gece yatmadan önce 1 ovül 7 gün süreyle vajinaya uygulanır. Ancak hastalığın şiddetine göre gerekli görüldüğünde günde 2 defa (sabah ve akşam) 1 er ovül 3 gün süreyle kullanılabilir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Uygulama bölgesinde kaşıntı, yanma, şişlik, ağrı gibi hafif yan etkiler görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Tiyokonazol, Tinidazol
İlaç Marka İsmi: GYNOMAX 100 mg/150 mg 7 Vajinal Ovül

GYNOMAX 100 mg/150 mg 7 Vajinal Ovül kullanma talimatı


GYNOMAX Vajinal Ovül İlaç Prospektüsü

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir