GYNO-FEM 600 mg Vajinal Yumuşak Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

GYNO-FEM 600 mg Vajinal Yumuşak Kapsül, bir çeşit maya mantarı olan candida isimli mikroorganizmanın vajinada üremesini durduran bir ilaç olup, genital bölgede kırmızılık, ödem, kaşınma, idrar yaparken ağrı ve sızı şikayetlerinde, aynı zamanda vajinadan aşırı akıntı gelmesi veya akıntının kirli olması durumunda kullanılmaktadır.

 

GYNO-FEM Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar

Bu ilacı kullanırken yakınmalarınız azalsa bile hekimin söylediği kullanma süresini dikkate alınız. Reçete edilen süre boyunca kullanınız. İlacın kullanımını vaktinden önce bırakmanız halinde eski yakınmalarınız nüksedebilir.

Tedaviniz süresince ve sonrasında kişisel hijyene özen gösteriniz. Yeni bir enfeksiyon oluşmaması genital bölgenizin temizliğini ihmal etmeyiniz, iç çamaşırınızı sık sık değiştiriniz, iç giysilerinizin  naylon içerikli olamamasına dikkat ediniz. Vajinanın hava almasını engelleyecek kıyafetler giymemelisiniz. Rahat ve  pamuklu kıyafetleri tercih ediniz.

Doğum kontrolü amacıyla kullanılan Prezervatife (kondom) teması halinde, prezervatifin yırtılmasına ve sızıntıya sebep olabilir. İstenmeyen gebeliklerin oluşmaması için  kapsüllerin prezervatifle temasından kaçınmalısınız.  Tedaviniz süresince cinsel ilişki kurmamaya özen gösteriniz. Mantar enfeksiyonunu partnerinize bulaştırmamak için kondom kullanmanız yeterli olmayacağından tedaviniz süresince cinsel ilişki kurmamaya özen gösteriniz. Regl olduğunuz dönemde ilacın etkisi azalabileceğinden, vajinada kanama bittikten sonra kullanmanız tavsiye edilmektedir. Ayraca regl dönemine girmemiş genç kızlarda kullanılmamalıdır.Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde hekime sormadan kullanılması önerilmemektedir.

GYNO-FEM Nasıl Kullanılır

Bu ilacı hekiminiz  nasıl reçete edildiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

GYNO-FEM Yan Etkileri

İlacı kullandıktan sonra nefes almada güçlük, yüzünüzde, ağız kenarlarında, dil veya boğazınızda şişlik,  kurdeşen gibi kendinizde ilaca karşı bir alerji geliştiyse acilen hekiminizle görüşmelisiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Fentikonazol nitrat
İlaç Marka İsmi: GYNO-FEM 600 mg Vajinal Yumuşak Kapsül

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir