GUDEF Şurup

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Guaifenesin, Psödoefedrin hidroklorür ve Dekstrometorfan hidrobromür’dür. GUDEF  Şurup, balgam söktürücü, üst solunum yollarında tıkanıklık giderici ve öksürük  kesici etkilere sahiptir. Solunum yolundaki salgıların yapışkanlığını ve koyu balgamın yoğunluğunu azaltarak verimli bir öksürük oluşturur. Böylece  balgamın kolay bir şekilde dışarıya atılmasını sağlayarak göğüs tıkanıklıklarını giderir. Burun ve sinüslerde (burun boşluklarında) mukozanın şişkinliğini azaltarak üst solunum yollarını açar. Öksürüğün sıklığını  ve şiddetini azaltır. GUDEF, soğuk algınlığı ve boğmaca gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarına bağlı öksürükler ile tahriş edici maddelerin solunması, solunum yollarının tıkanıklığı/tahrişi sonucu oluşan öksürüklerde, balgamlı ve göğüse inmiş öksürükle birlikte görülen üst solunum yolu rahatsızlıklarında kullanılmaktadır. Kullanımı 2 yaş ve üstü çocuklar içindir.

GUDEF  Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. GUDEF, balgam söktürücü, üst solunum yollarında tıkanıklık giderici ve öksürük  kesici etkilere sahiptir.
  3. •5 ardışık günden daha uzun süre kullanmayınız.
  4. Eğer son 14  gün içerisinde MAO inhibitörleri grubuna (depresyon ilaçları, tansiyon düşürücü ilaçlar) ait herhangi bir ilaç kullandıysanız veya halen kullanıyorsanız ya da koroner arter hastalığı, şiddetli yüksek tansiyon ya da taşikardiniz ( kalbin hızlı atması) varsa ya da daha önce size uzamış QT sendromu (kalpte ciddi ritm bozukluğu ve ani ölümlere yol açabilen bir durum ) ve Torsades de Pointes (yaşamı tehdit eden düzensiz kalp ritmi) tanısı konduysa veya bu hastalıkların sizde olduğundan şüpheleniliyorsa; bu ilacı kullanmayınız.
  5. Ciddi karaciğer  veya böbrek hastalığınız varsa ya da ,  kalp atışlarında düzensizlik, kalp- damar hastalığı, tiroid bozukluğu, şeker hastalığı, prostat büyümesi, yüksek tansiyon veya göz tansiyonunuz varsa yada 60 yaşın üzerindeyseniz, sigara içiyorsanız, amfizem veya astımınız varsa, doktorunuz ile görüşmeden  kullanmayınız.
  6. •2 yaşından küçük çocuklara verilmemelidir.
  7. 60 yaşın üzerindeki hastalarda baş dönmesi, tansiyon düşmesi ve sakinleştirici etkisi daha fazladır. Yaşlı hastalarda daha dikkatli kullanılmalıdır.
  8. İlacın sakinleştirici etkisi vardır.  Araç ya da makine kullanmak gibi dinç ve uyanık gerektiren aktivitelerde çok dikkatli olunuz.
  9. Tedaviniz sırasında alkol almaktan kaçınınız. Alkol kullanımı ilacın olası yan etkilerini daha da arttırmaktadır.
  10. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

GUDEF  Şurup’un Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızı her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için  ölçekli kaşık ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız.
  3. 12 yaşın üzerindeki çocuklarda ve yetişkinlerde, günlük önerilen doz: günde 4 defa 2 şer ölçek;
  4. 6 ila 12 yaş arası çocuklarda, günlük önerilen doz: günde 4 defa 1 er ölçek;
  5. 2 ila 6 yaş arası çocuklarda, günlük önerilen doz: günde  4 defa yarımşar ölçektir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Bulantı, kusma, uyku bozuklukları, baş dönmesi, çarpıntı, aşırı heyecan, idrar yapma zorluğu, kan basıncında artma veya azalma, deri döküntüsü  yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Guaifenesin, Psödoefedrin hidroklorür, Dekstrometorfan hidrobromür
İlaç Marka İsmi: GUDEF  Şurup

GUDEF  Şurup kullanma talimatı


gudef-surup-ilac-prospektusu

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir