GRIBEX COLD & FLU film kaplı tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: GRIBEX COLD & FLU 200 mg/30 mg/4 mg film kaplı tablet.  Etken maddesi İbuprofen, Psödoefedrin hidroklorür ve Klorfeniramin Maleat’tır.  Kullanımı: Analjezik, antiinflamatuvar, antipiretik, antihistanik etkileri ve üst solunum yollarında dekonjestan etkisiyle soğuk algınlığı, grip tedavisi.
  2. GRİBEX COLD FLU, hamilelikte birinci ve ikinci trimesterde C, 3. trimesterde D kategorisindedir ve anne sütüyle bebeğe geçer.
  3. Kontrendikeleri: Risperidon’a aşırı hassasiyet durumu, Monoamin oksidaz inhibitörleri ile eşzamanlı kullanımı, 12 yaşından küçükler,  koroner arter by-pass ameliyatı sonrası ve öncesi, geçmişte veya halen varolan gastrointestinal kanama ya da ülser, ağır böbrek, karaciğer, koroner arter, kalp yetmezliği,   şeker hastalığı, aşırı çalışan tiroid bezi. prostat bezi büyümesi ve böbrek üstü bezi tümörü, yüksek tansiyon varlığı durumlarında GRİBEX COLD FLU kullanılmaz.
  4. GRİBEX COLD FLU yan etkisi: Sersemlik, anksiyete, deri döküntüsü, titreme, taşikardi, çarpıntı, aritmi, düşük tansiyon, ağız kuruluğu, baş ağrısı, abdominal ağrı.
  5. DOZAJ: Bir günde 4 ya da 6 saatlik aralıkla 1-2 tablet (24 saatte maksimum 6 tablet).
  6. GRİBEX COLD FLU da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. GRİBEX COLD FLU ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  7. GRİBEX COLD FLU sırasıyla; Solunum sistemi, Nazal ilaçlar, Sistemik Nazal Dekonjestanlar, Sempatominetikler ve psödoefedrin kombinasyonu (öksürük ve soğuk algınlığı ilaçları) olarak sınıflandırılmış şekilde, R01BA52 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini : Nobel İlaç Sanayii yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir. Kullanım talimatı ve GRİBEX COLD FLU’a ait kısa bilgi pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) daha sonra sunulacaktır.

 

GRİBEX COLD FLU film kaplı tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

GRİBEX COLD FLU film kaplı tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

GRİBEX COLD FLU film kaplı tablet kısa ürün bilgisi

GRİBEX COLD FLU film kaplı tablet kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: Nobel İlaç Sanayii ve Tic. Anomim Şirketi
Adres: İnkılap Mah. Akçakoca Sk. No:10 Ümraniye / İstanbul 34768 Tel(2216) 633 60 00-Fax(216) 633 60 01

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir