GASTOPAL Çiğneme Tableti

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Kalsiyum karbonat, Magnezyum karbonat’tır. GASTOPAL Çiğneme Tableti, asit giderici (antiasit) bir ilaçtır. Mide ve oniki parmak bağırsağı ülserlerine bağlı  mide ağrısı,  hazımsızlık, şişkinlik, yanma, gaz, bulantı, kusma; mide veya göğsün alt kısımlarından boyuna doğru yayılan yanma ve ağrı hissi; mide yanması ve asit salgısına bağlı mide şikayetlerinin giderilmesinde kullanılır.

GASTOPAL Çiğneme Tableti Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Mide ve oniki parmak bağırsağı ülserlerine bağlı  mide ağrısı,  hazımsızlık, şişkinlik, yanma, gaz, bulantı, kusma; mide veya göğsün alt kısımlarından boyuna doğru yayılan yanma ve ağrı hissi;  mide yanması ve asit salgısına bağlı mide şikayetlerinin giderilmesinde kullanılır.
  3. Eğer ağır derecede böbrek yetmezliği varsa veya  bağırsaklarda tıkanıklık, paratiroid hormon yetersizliği, sarkoidoz , dolaşımdaki kanda bulunan kalsiyum seviyesinin anormal derecede yüksek olma durumu  ya da apandisit rahatsızlığınız varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzu   bilgilendiriniz.
  4. Tercihen yemeklerden 1 saat sonra veya yatmadan hemen önce alınız. Günde 11 tableti geçmemek kaydıyla yanma ve ağrı durumlarında i veya 2 tablet alınabilir.
  5. İlacı almadan önce veya aldıktan sonraki 1-2 saat süre içerisinde başka bir ilaç kullanmayınız.
  6. 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
  7. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuzun önerdiği dozda kullanılabilir.

GASTOPAL Çiğneme Tableti’nin Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızı emerek veya çiğneyerek alınız. Tercihen yemeklerden 1 saat sonra veya yatmadan hemen önce alınız. Günde 11 tableti geçmemek kaydıyla yanma ve ağrı durumlarında 1 veya 2 tablet alınabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

İlaç Etken Maddesi: Kalsiyum karbonat, Magnezyum karbonat

İlaç Marka İsmi: GASTOPAL Çiğneme Tableti

GASTOPAL Çiğneme Tableti İlaç Prospektüsü


gastopal-cigneme-tableti-ilac-prospektusu

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir