GAMAKUIL 800 mg Supozituvar

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Fenprobamat’tır. GAMAKUIL 800 mg Supozituvar,  ağrılı kas spazmalarının (kas kasılmaları) giderilmesi ve ağrının hafifletilmesinde etkili kas gevşetici bir ilaçtır.Eklem romatizması, bel bölgesindeki yerleşik ağrı, burkulma ve zedelenmeden dolayı oluşan ağrı, boyun eğriliğinden dolayı oluşan boyun ağrısı, siyatik sinir ağrısı, felçli hastalarla görülen kas spazmları, elektroşok tedavisi öncesinde, diş çekimi öncesi ve sonrası ağrılı çene kasılmaları   durumlarında ve aşırı yorgunluğa, strese ya da travmaya bağlı kas ağrılarında  kullanılır.

GAMAKUIL 800 mg Supozituvar Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Ağrılı kas spazmalarının (kas kasılmaları) giderilmesi ve ağrının hafifletilmesinde etkilidir.
  3. Gebelik veya emzirme dönemindeyseniz ya da böbrek veya karaciğer yetmezliğiniz, çizgili kas zayıflığı, porfiri rahatsızlığınız ya da solunum yetmezliğiniz varsa kullanmayınız.
  4. İlaç kullanımına rağmen belirtilerinizde bir iyileşme görülmez, hatta daha da şiddetlenirse ilacı kullanmayı bırakıp doktorunuzla görüşünüz.
  5. İlacı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Alkol kullanımı karaciğerinize ciddi zararlar verebilir.
  6. Kullanımı fiziksel gücü ve zihinsel uyanıklığı azaltacağından,  araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  7. Çocuklarda kullanılmamalıdır.
  8. 65 yaş üstü hastalarda kullanılmamalıdır.
  9. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılması sakıncalı olduğundan doktorunuza danışmadan kesinlikte kullanmayınız.

GAMAKUIL 800 mg Supozituvar’ın Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Dışkılamadan sonra ilacı uygulayacağız bölgeyi temizleyiniz. Baş ve işaret parmağıyla tutarak makata uygulayınız ve bir süre sırt üstü yatınız. Fitili uyguladıktan sonra bir müddet büyük tuvaletinizi yapmayınız.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Uyku hali, halsizlik, yorgunluk, bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı, baş dönmesi ve deri döküntüleri yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Fenprobamat

İlaç Marka İsmi: GAMAKUIL 800 mg Supozituvar

GAMAKUIL 800 mg Supozituvar İlaç Prospektüsü


gamakuil-800-mg-supozituvar-ilac-prospektusu

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir