FUSIX DERMA %2 Pomad

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Sodyum Fusidat‘ tır. FUSIX DERMA %2 Pomad, ciltteki bakterilerin gelişmesini önleyerek çalışan, bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonları üzerinde etkili antibiyotikdir. Enfeksiyon kapmış (iltihaplı) yara, yanık ve sivilceler (akne); bakteri veya mantarların etkisiyle tırnak kıvrımında ortaya çıkan ve cildin tırnaktan ayrılması ile belirgin dolama;  iltihaplı egzama; derideki ter bezlerinin iltihabı durumu (hidrozadenit); kıl kökünün iltihabı, genellikle büluğ çağındaki çocuklarda görülen kıl kökü çevresinde yaşayan bakterilerin etkinlik göstermesi sonucu oluşan sivilceler (akne vulgaris); sakal bölgesinde görülen kıl kökü iltihabı (sikozis barbae); , sarımsı kabuk ve içi irin dolu kabarcıklarla belirgin, bulaşıcı cilt hastalığı (impetigo); koltuk altlarında, uylukların iç kısımlarında  ve torbalarda ortaya çıkan kırmızı veya  kahverengi lekelerle belirgin bulaşıcı deri hastalığı (eritrazma); kıl dönmesi, apse (bakteri bulaşması sonucu deriye yakın yerde oluşan içi irin dolu şişlik) tedavisi ile ilgilidir. İltihabı kurutma özelliği olan bu pomad, iltihaplı yaralarda, iltihap oluşmaya başlayan apselerde ve diğer iltihaplı cilt rahatsızlıklarında etkilenmiş bölgeye sürüldüğünde, iltihabı giderici etkisi derinin içine işler ve derinin altındaki iltihabı kurutur. Kabarmış, içi irin dolu (cerahatlı) sivilcelerin kurutulmasında da aynı etkiyi gösterir.

 

FUSIX DERMA %2 Pomad Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine veya ilacın içeriğinde bulunan yardımcı maddelerden herhangi birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. FUSIX DERMA, bakteri kaynaklı iltihaplı yaralar, yanıklar, egzamalar, dolama, apse, kıl dönmesi, sivilcenin iltihaplanması ve genelde koltuk altlarında görülen ter bezlerinin iltihaplanması gibi derinin iltihabi durumlarında etki gösteren antibiyotik pomaddır.
  3. Ağzınıza ve gözünüze temas ettirmeyiniz. Teması halinde bol su ile yıkayınız.
  4. İlacı yüz, göz çevrelerine ve vücudun kıvrımlı veya ince cilt bölgelerine kullanmamaya dikkat ediniz.
  5. Bu ilacı, yüzünüzde veya genital bölgede ya da vücudunuzun diğer bölgelerinde görülen içi kanla karışık iltihaplı olgunlaşmış sivilceler için kullanıyorsanız, sivilcenin üzerini kaplayacak şekilde sürüp, mikrop kapmaması için gazlı bezle örtebilirsiniz. Tedaviniz süresince özellikle makyaj malzemesi ve fondöten gibi kozmetik ürünler kullanmamalısınız. Ayrıca iltihaplı, olgunlaşmış sivilceleri kesinlikle sıkmayınız, aksi halde sivilceli bölge mikrop kapar, yayılarak büyük yaralara dönüşmesine sebep olur.
  6. İlacı kullanmaya başladıktan bir kaç gün sonra belirtilerinizde iyileşme görülmez ya da daha kötüleşirse doktorunuzla görüşünüz.
  7. Tedaviniz süresince, cildinizde tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.
  8. Bu ilacın genellikle 7 gün süresince kullanılması iltihabın kurutulması için yeterlidir.
  9. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

 

FUSIX DERMA %2 Pomad’ ın kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış veya size tavsiye edilenden fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verir.
  2. İlacı süreceğiniz bölgenin temiz olmasına dikkat ediniz. Parmağınızla ufak miktarda aldığınız pomadı,  tedavi edilecek bölgeyi tamamen kaplayacak şekilde ince bir tabaka halinde sürünüz. Tercihen bir sargı beziyle örtebilirsiniz.  Günde azami 3 defaya kadar kullanılabilir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Pomadın kullanımına bağlı olarak uygulanan bölgede yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: Sodyum Fusidat
İlaç Marka İsmi:  FUSIX DERMA %2 Pomad

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir