FUNOCORD Krem

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi İzokonazol nitrat ve Diflukortolon valerat ‘tır. FUNOCORD Krem, vücutta kızarıklık, kaşıntı ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltan, mantarların cilt üzerinde çoğalmalarını engelleyen bir kremdir.  Ağır iltihabi veya egzamalarla birlikte görülen cilt üzerindeki mantar enfeksiyonlarının, mayalar ve maya benzeri mantarların ve küf mantarlarının başlangıç veya ara  tedavisi  için uygundur. Mantar enfeksiyonlarında görülen iltihap belirtilerini hızla azaltır. Ayrıca kaşıntı önleyici, iyileştirici ve kan damarlarını büzücü etkisi de vardır. FUNOCORD, yüzde, en sık boyunda, kollarda göğüs bölgesinde  sütlü kahve renginde küçük yuvarlak görüntülü iltihaplı vücut mantarları; astım ya da saman nezlesi olanlarda bebekler ve çocuklarda da görülebilen yanaklarda bazen gövde ve kollara da yayılan kırmızımsı renkli deri tahrişi görünümde Atopik dermatitte; el mantarı (tinea manum), ayak mantarı (tinea pedis), tırnak mantarı (tinea unguium), çoğunlukla ter ve yağın fazla salgılandığı saçlı bölgede pullanma, kepeklenme, renk değişikliği ardından iltihaplanmayla ilerleyen cilt mantarlarında; dış çevredeki maddelerle temas sonucu oluşan mantarlı cilt iltihabı, FUNOCORD başkaca, erkek ya da kadın dış üreme organlarında, testisler üzerinde, koltuk altı, özellikle meme altlarında kahve veya pembemsi renklerde açıklı koyulu ince kabuklaşmalar şeklinde görülen cilt rahatsızlıklarında kızarıklığı, kaşıntıyı ve iltihaplanmayı hızla azaltarak, mantarlı lezyonlarda iyileşme sürecini çabuklaştırır.

 

FUNOCORD Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. FUNOCORD, vücutta kızarıklık, kaşıntı ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltan, mantar ve bakterilerin cilt üzerinde çoğalmalarını engelleyen bir kremdir.
  3. Doktor tarafından teşhis edilmemiş cilt hastalıklarında kullanmayınız.
  4. Eğer herhangi bir ilaca karşı alerjiniz veya virüs kaynaklı herhangi bir türde cilt enfeksiyonu (uçuk, su çiçeği, çiçek hastalığı gibi); ağız çevresindeki iltihaplı yaralar, gül hastalığı veya aşı sonrası görülen deri reaksiyonlarınız varsa; kullanmayınız.
  5. Mikonazol, ekonazol ve tiokonazol etken maddeli ilaçlar kullanıyorsanız, FUNOCORD‘ u kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendiriniz.
  6. İlacı  düzenli bir şekilde, atlamadan kullanınız. Hastalığın tekrarını önlemek için şikayetlerin kaybolmasından sonra en fazla 15 gün boyunca FUNOCORD‘ u kullanmaya devam ediniz.
  7. Çocuklarda bebek bezi bölgesindeki pişik tedavisi için ancak doktor kontrolü ile kullanılabilir. Uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır.
  8. Eğer bir çocuğun bebek bezi bölgesi tedavi ediliyorsa sıkı ve dar bezler kullanmayınız. Tedavi edilen bölgeyi sarmak, cildin emdiği ilaç miktarını artırabilir.
  9. Tedavi edilen bölgeyi hava almayacak şekilde kapatmayınız ya da bandajlamayınız.
  10. İlacın  uygulandığı yerin hava almasını engelleyecek giysiler giymeyiniz. Bol, gevşek  ve pamuklu kıyafetler giymelisiniz. Tedavi edilen yer ayaklarınız ise pamuklu çorap, sandalet  ve hava dolaşımını sağlayabilecek ayakkabılar giyiniz. Ayaklar yıkandıktan sonra parmak aralarını tamamen kurutunuz ve çoraplarınızı her gün düzenli olarak değiştiriniz.
  11. Dış genital bölgenin tedavisi için kullanıyorsanız, hastalıklı bölgeye bir hafta boyunca günde sabah ve akşamları 1 kez  uygulayınız.
  12. Yıkandıktan sonra, hastalıklı bölgeyi iyice kurulayınız ve kullandığınız bez ve havluları her gün değiştiriniz.
  13. Tedavinin tam olarak başarıya ulaşması için hijyenik şartlara düzenle uyulmalıdır. Çamaşırlarınız ( bezler, havlular ve iç çamaşırlar) mümkün olduğunca pamuklu olmalı, her gün değiştirilmeli ve kaynatılarak yıkanmalıdır.
  14. İlacı kullanmaya başladıktan hemen sonra iyileşme belirtileri görülebilir. Doktorunuzun reçetede belirttiği kullanma süresini dikkate alınız. Çünkü enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşmeler görülebilir.
  15. FUNOCORD‘ u kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinizde iyileşme görülmez ya da daha kötüleşirse doktorunuzla görüşünüz.
  16. FUNOCORD kremi yüzünüzdeki mantarlı lezyonlar için kullanıyorsanız gözlerinize ve ağzınıza değdirmekten kaçınınız. yanlışlıkla değmesi halinde su ile temizleyiniz.
  17. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

FUNOCORD Krem’in kullanım Şekli:

•FUNOCORD hekiminiz tarafından nasıl reçete edildiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

FUNOCORD ilacı uygulayacağız bölgeyi temizleyiniz. İnce bir tabaka halinde ilgili bölgeye yayıp hafif hareketlerle sürünüz. Üzerini hava almayacak şekilde kapatmayınız. Sabah ve akşamları birer kere sürülmesi önerilmektedir.

•İlacı sürdüğünüz yerde hava dolaşımı olması için bol, gevşek giysileri tercih etmelisiniz.

•Ayak mantarı için kullanıyorsanız, ayaklarınızı yıkadıktan sonra parmaklarınızın arasını iyice kurulayınız ve ilacın parmak arasında kalmasını sağlamak için kremi gazlı beze sürüp parmaklarınızın arasına koyun. Ayaklarınızın her daim kuru olmasına özen gösteriniz. çoraplarınızı hergün çıkarınız, yerine temiz pamuklu çoraplar giyiniz. Çorap alırken naylon içermemesine  dikkat ediniz. Hava geçirmeyen ayakkabılar giymemeye özen gösterin. Mümkün olduğunca ayakkabılarınızı da sık sık değiştirmelisiniz.

•Mantarlı ve iltihaplı yerlere  kolonya gibi alkol içeren ürünler, alkollü ıslak mendiller,  saç boyası, saç kremi, tüy dökücü kremler ve fondöten, allık gibi makyaj ürünlerini sürmeyiniz.

FUNOCORD Krem’in Yan Etkileri :

FUNOCORD ilacı sürdüğünüzde nefes daralması, kurdeşen, yüzünüzde, dudak, dil veya boğazınızda şişlik gibi kendinizde ilaca karşı bir alerji gelişirse acilen hekiminizle görüşünüz ve acil tedavi desteğine ihtiyacınız olabileceği için bir sağlık kuruluşuna müracaatta bulununuz.

FUNOCORD kremin kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: İzokonazol nitrat, Diflukortolon valerat
İlaç Marka İsmi:  FUNOCORD Krem

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir