FUCITEC Viskoz Göz Damlası

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Fusidik asit‘’ tir. FUCITEC Viskoz Göz Damlası, gözlerdeki bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde etkili antibiyotik bir ilaçtır. FUCITEC Viskozkonjunktivitarpacık,  göz kapağı iltihabı, korneanın iltihabı,  gözyaşı tabakasının iltihabı ve yabancı cisimlerin gözden uzaklaştırılması ile ilgili bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Konjunktivit :Gözün en dış tabakasını oluşturan beyaz bölge (konjonktiva tabakası) ve göz kapağının iç kısmındaki zarı kaplayan bölgenin kızararak iltihaplanmasıdır.

 

FUCITEC Viskoz Göz Damlası Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. FUCITEC Viskoz, konjunktivitarpacık,  göz kapağı iltihabı, korneanın iltihabı,  gözyaşı tabakasının iltihabı ve yabancı cisimlerin gözden uzaklaştırılması ile ilgili bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır.
  3. Teşhisi konmamış göz rahatsızlıklarının tedavisi için kullanmayınız.
  4. Yalnızca bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Eğer gözünüzde virüs ya da mantar kaynaklı bir enfeksiyon varsa bu ilacı kullanmayınız.
  5. Tedaviniz süresince yumuşak kontakt lenslerle temasından kaçınınız. Lens kullanıyorsanız, uygulamadan önce kontakt lensinizi çıkartınız, ilacınızı uyguladıktan sonra lensinizi takmak için en az 15 dakika bekleyiniz. Yumuşak kontakt lenslerin renginin bozulmasına sebep olduğu bilinmektedir. .
  6. İlacı damlattıktan sonra görme bulanıklığı olabileceğinden, görmeniz netleştikten sonra araba veya makine kullanmak gibi dikkat gerektiren aktiviteler için  görmenizin netleşmesini bekleyiniz.
  7. Damlalığın ucunu eller ve göz de dahil olmak üzere hiç bir yüzey ile temas ettirmeyiniz. Eğer damlalık kirlenirse gözde enfeksiyon oluşabilir ve bu durum görme kaybına kadar varacak ciddi hasarlara sebep olabilir.
  8. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılıp kullanılmayacağı henüz bir belirlilik kazanmamıştır.

 

FUCITEC Viskoz Göz Damlası’nın Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Başınızı arkaya doğru hafifçe kaldırınız, alt göz kapağını aşağıya doğru çekip, yukarıya bakınız. Damlayı damlatınız ve göz kapağınızı kapatınız. Damlayı damlatırken parmağınızı gözünüzün iç kenarına hafifçe bastırınız. Yaklaşık 1 dakika böyle beklemelisiniz. Böylece damlanın gözyaşı kanalından içeri akması engellenmiş olacaktır. Eğer aynı göze birden fazla damla damlatacaksanız, bu işlemi beş dakika ara ile tekrarlayınız. Damlayı iki gözünüz içinde uygulayacaksanız aynı işlemi diğer gözünüze de aynı şekilde uygulayınız. Gözünüzün mikrop kapmaması için damlalığın ucunun steril bir yerde korunması gerekir.
  3. Açıldıktan sonra 28 gün içinde kullanılmalıdır.
  4. Günlük önerilen doz:  Günde 2 defa her bir göze birer damla önerilir.
  5. Tedaviye gözünüz normal hale geldikten sonra 2 gün daha devam ediniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Tedavi olan gözde batma, yanma, rahatsızlık hissi, kaşınma, kuruluk hissi, geçici bulanık görme yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Fusidik asit
İlaç Marka İsmi: FUCITEC Viskoz Göz Damlası

FUCITEC Viskoz Göz Damlası Kullanma Talimatı


FUCITEC Viskoz Göz Damlası Kullanma Talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir