FUCITEC PLUS Krem

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi  Fusidik asit ve Betametazon valerat‘ tır. FUCITEC PLUS Krem, vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltıcı ve bakterilerin gelişmesini önleyici cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir  kremdir. FUCITEC PLUS, deride yağ bezlerinin yoğun olduğu yerlerde görülen iltihaplı ve kaşıntılı bir cilt hastalığı(unna hastalığı); kronik iltihaplı deri hastalığı(atopik egzama); radyasyona bağlı ya da güneşte kalmadan dolayı oluşan deri iltihabı; dış çevre etkisiyle oluşan deri iltihabı (kontakt dermatit); sürekli kaşınmaya bağlı olarak gelişen egzama (nörodermatit); derinin deriyle sürtüşmesinden dolayı oluşan deri iltihabı (intertrigo); bacağın alt kısmındaki kronik damar yetmezliğinden oluşan kabuklanma, yara ve kaşıntı ile birlikte görülen iltihabi rahatsızlıklar (staz dermatiti),  yaşlanmadan dolayı görülen kaşıntılar; sedef hastalığı; çocuk egzamaları; metal para veya disk şeklindeki iltihaplı yaralarla karakterize deri iltihabı (diskoid egzama); ergenlik sonrası vücudun herhangi bir yerinde, tek veya çok sayıda yerde görülebilen küçük, çok kaşıntı verici deri kalınlaşması ile belirgin deri hastalığı (liken simpleks) tedavisinde kullanılır.

 

FUCITEC PLUS Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. FUCITEC PLUS, vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltıcı ve bakterilerin gelişmesini önleyici cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir antibiyotik kremdir.
  3. Bebeklerde pişik tedavisinde ve akne (ergenlik sivilcesi) ve akneli bölgelerde kullanılmamalıdır.
  4. FUCITEC PLUS’ u, rektum ya da cinsel organların çevresinde sadece kısa süreli kullanınız.
  5. Gözünüze temasından kaçınınız.
  6. Eğer virüs, mantar veya tüberküloz kaynaklı bir cilt enfeksiyonu, ağız çevresinde oluşan kırmızı kabarcıklar ile belirgin iltihabi  bir deri  hastalığı gül hastalığı(rozase) ya da ciltte doku kaybıyla birlikte görülen iltihabi yaralarınız varsa; kullanmayınız.
  7. Tedavi süresi 4 haftadan uzun sürdürülmemelidir. Tedavi sona erdirilirken birden kesilmemeli, doz azaltılarak yavaş yavaş kesilmelidir.
  8. Tedavi edilen bölgeyi hava almayacak şekilde kapatmayınız ya da bandajlamayınız.
  9. İlacı kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra belirtilerinizde iyileşme görülmez ya da daha kötüleşirse doktorunuzla görüşünüz.
  10. Tedavi sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.
  11. •1 yaşın altındaki bebeklerde kullanmayınız.
  12. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

FUCITEC PLUS Krem’in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacı uygulayacağız bölgeyi temizleyiniz. Parmağınızla  ufak miktarda aldığınız kremi ince bir tabaka halinde lezyonlu bölgeye yayıp hafif hareketlerle sürünüz. Üzerini hava almayacak şekilde kapatmayınız veya bandajlamayınız.
  3. Lezyonlara günde 2 veya 3 kez uygulanır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak uygulanan bölgede yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: Fusidik asit, Betametazon valerat
İlaç Marka İsmi:  FUCITEC PLUS Krem

FUCITEC PLUS Krem kullanma talimatı


FUCITEC PLUS Krem kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir