FLOXILEVO 500 MG/100 ML IV ENFÜZYON ÇÖZELTİSİ

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Levofloksasin‘dir. FLOXILEVO 500 mg IV Enfüzyon Çözeltisi, enfeksiyon oluşturan bakteri hücrelerinin bölünerek üremesini baskılayan antibiyotik (antibakteriyel) bir ilaçtır. FLOXILEVO, sinüslerin iltihabı, akciğerlerin dokusunda iltihaplanma (zatürre) ve bronşiolit gibi solunum yollarının enfeksiyonları, bakteriyel prostatit;  mesane enfeksiyonu (sistit), böbreklerin ve idrar kanallarının enfeksiyon hastalıklarında; şarbonda ve  kan çıbanı, cerahatli  kabarmış sivilceler, ter bezlerinde iltihaplanma, hayvan ısırması, irinli bulaşıcı cilt lezyonları vb. bakteriyel cilt enfeksiyonlarında kullanılmaktadır.

 

FLOXILEVO 500 mg IV Enfüzyon Çözeltisi Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar :

İlacın etken maddesine veya benzer ilaçlara karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
FLOXILEVO kullanırken veya tedavinin bitiminde şiddetli ishal ortaya çıkarsa, alt sindirim organlarınızda ciddi bir enfeksiyon meydana gelmiş olabilir. Hemen hekiminizle görüşünüz, ishali durdurmak için bir ürün kullanmamalısınız.
—Eğer FLOXILEVO  ile tedavi olurken eklemlerinizde ani görülen bölgesel acı, ödem ve hareket ettirememe gibi bir sorun oluştuysa ilacın kullanımını durdurup, hekiminizi arayınız.
—Eğer, diyaliz de dahil böbrek bozukluğu, kalpte ve kan dolaşımında problemler, kanda düşük potasyum, çizgili kas zayıflığı, diyabet, pankreas işlev bozukluğu, kişisel veya aile geçmişinde uzamış QT sendromu, hastalık nöbeti, ışık hassasiyeti durumlarından biri veya bir kaçı kendinizde var ise, bu ilaçla tedaviye başlamadan önce mutlaka hekiminize rahatsızlıklarınızı söylemelisiniz.
FLOXILEVO kullanmaya başladıktan hemen sonra enfeksiyona bağlı yakınmalarda rahatlama hissedebilirsiniz. Ancak enfeksiyon vücutta tamamıyla bitmeden belirtilerde hafifleme görülebilir.  Bunun için hekimin reçetede yazdığı kullanma süresine uyunuz.
—İlaçtan en iyi şekilde fayda görebilmeniz için, FLOXILEVO her gün atlamadan, günün aynı saatlerinde almaya özen gösteriniz.
FLOXILEVO ilacı almadan önce veya aldıktan sonraki 2-3 saatlik bir sürede süt, hazımsızlık tedavisinde kullanılan antiasitler ve süt, demir ihtiva eden yiyecekler veya ilaçlar kullanmamaya özen göstermelisiniz.
—Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde kullanılması sakıncalıdır.
FLOXILEVO kullanmaya başladıktan hemen sonra enfeksiyona bağlı yakınmalarda rahatlama hissedebilirsiniz. Ancak enfeksiyon vücutta tamamıyla bitmeden belirtilerde hafifleme görülebilir.  Bunun için hekimin reçetede yazdığı kullanma süresine uyunuz.
FLOXILEVO ile tedaviden en iyi faydayı görebilmek için, FLOXILEVO ilacın her gün atlamadan, günün aynı saatlerinde kullanılması önemlidir.

 

FLOXILEVO 500 mg IV Enfüzyon Çözeltisi Nasıl Kullanılır:

—Hekim FLOXILEVO ilacı reçetede nasıl yazdıysa o şekilde kullanılması gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

 

FLOXILEVO 500 mg IV Enfüzyon Çözeltisi’nin Yan Etkileri :

Kanlı sulu ishal, yüksek ateş,kolay kanama ve çürük oluşumu, ciltte isilik ve kabartı gibi cilt döküntüleri, halsizlik, güçsüzlük, soluk ve sararmış cilt, koyu renkli idrar, bilinç bulanıklığı, halüsinasyonlar, depresyon, düşünce ve davranışlarda anormallik, istemsiz kasılmalar, çarpıntılı veya hızlı kalp atımları, baş dönmesi, bayılma, kol ve ayak bileklerinde şişme ve acı gibi yan etkilerde derhal hekiminizi bilgilendiriniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Levofloksasin
İlaç Marka İsmi: FLOXILEVO 500 MG/100 ML IV ENFÜZYON ÇÖZELTİSİ

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir