FERRO SANOL B Şurup

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Ferro Glikokol Sülfat, Vitamin B1, Vitamin B6, Riboflavin Sodyum Fosfat’tır. FERRO SANOL B Şurup, demir yetmezliğinde ve demir yetmezliğine bağlı anemilerde (kansızlık) kullanılan bir demir ilacıdır (antianemik).  Demir yetersizliklerinde vücudun demir yanında B1, B2 ve B6 vitaminlerine de gereksinim duymasından dolayı bu vitaminleri de içerir. Anemi (kansızlık) gelişip gelişmemesine bakılmaksızın gizli ve belirgin demir eksikliğinde, özellikle çocuklarda, gebe ve emziren kadınlarda ve diyet yapan kişilerde görülen beslenme yetersizliğine bağlı demir eksikliği anemisinde,   akut ve kronik kan kaybında görülen demir eksikliği anemisinde ve anemi (kansızlık) ile birlikte olan veya olmayan demir eksikliği tedavisinde kullanılır. Kullanımı, bebekler, çocuklar ve yetişkinler içindir.

FERRO SANOL B Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Demir yetmezliğinde ve demir yetmezliğine bağlı anemilerde (kansızlık) kullanılan bir demir ilacıdır.
  3. Şeker içermektedir. Eğer doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı tolerans bozukluğunuz olduğu söylenmişse, ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.
  4. İlacın kullanımına bağlı olarak dişlerde renk değişimi görülebilir. Bu durum dişleri fırçalayarak diş temizliği ile düzeltilebilir.
  5. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktor gözetiminde kullanılabilir.

FERRO SANOL B Şurup’un kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacı her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için  bir ölçüm kabıyla veya ölçüm kaşığı ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Koyu renkli dışkı ve kabızlık yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Ferro Glikokol Sülfat, Vitamin B1, Vitamin B6, Riboflavin Sodyum Fosfat
İlaç Marka İsmi: FERRO SANOL B Şurup

FERRO SANOL B Şurup Kullanma Talimatı


ferro-sanol-b-surup-kullanma-talimati

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir