FERLIL 100 mg/5 ml Oral Çözelti

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: FERLIL 100 mg/5 ml Oral Çözelti. (Elementer demir (demir III hidroksit polimaltoz kompleksi) etken maddeyi içinde bulundurur.)
  2. Endikasyon Bilgisi: Demir eksikliği tedavisi ve kansızlıkta koruyucu tedavide.
  3. FERLİL  DOZAJI : 12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinler için gizli demir eksikliğinde günde 1 kere 1 (5 ml) ya da yarım ölçek(2,5 ml); ciddi vakalarda günde 2-3 kere 1’er ölçek şeklinde, yemek esnasında ya da yemekten hemen sonra.
  4. Kontrendikeleri:  Ağır karaciğer ve böbrek yetmezlikleri, kan transfüzyonları, demir yüklenmesi,  hemolitik anemi, talasemi, kurşun anemisi, sidero akrestik anemi, pankreatit,  etken maddeye duyarlılık.
  5. FERLİL, hamilelikte A kategorisindedir ve emzirme döneminde kullanımı hekim gözetiminde olmalıdır.
  6. Etkileşim: Kahve, süt, çay, yumurta  tüketimi (FERLİL kullanımından 2 saat önce  ya da sonra);  c vitamini, penisilamin, tetrasiklin, antiasit,oral altın bileşikleri içeren ilaçlarla birkaç saatlik ara verilmelidir.
  7. FERLİL yan etkisi: hazımsızlık, mide yanması, kurdeşen, diyare, dışkı ve idrarda koyu renk. bulantı, kabızlık.
  8. FERLİL Oral Çözelti de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. FERLİL  ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. FERLİL Oral Çözelti, sırasıyla; Kan ve Kan Yapıcı Organlar,  Anemi ilaçları, Demir, Demir trivalan (oral) ve
    demir III hidroksit olarak sınıflandırılmış şekilde, B03AB ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini LİLYUM İlaç ve Kimya Sanayi yapar.  FERLİL Oral Çözelti’ye ait kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler)  aşağıdadır.

 

FERLİL 100 mg kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)
FERLİL 100 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

FERLİL 100 mg kısa ürün bilgisi
FERLİL 100 mg kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: LİLYUM İlaç ve Kimya Sanayi Ticaret Ltd.Şti.
Adres: Fatih Sultan Mehmet Mah. Poligon Caddesi No:8 C/1 Buyaka Kuleleri Kule 3 Ümraniye -İstanbul
Tel no: 0 850 885 21 99-Faks no: 0 850 885 21 99

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir