FERGIPRO 25 mg/ml I.M. Enjeksiyonluk Çözelti

Progesteron adlı etken maddeyi içinde bulunduran FERGIPRO 25 mg/ml I.M. Enjeksiyonluk Çözelti, sırasıyla; Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları, Cinsiyet Hormonları-Genital Sistem Modülatörleri, Progestogenler, Pregnen(4) türevleri ve progesteron şeklinde sınıflandırılmış olup, G03DA04 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz FERGIPRO 25 mg/ml İM, VEM İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

FERGİPRO Flakon için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, FERGİPRO ne ilacıdır; FERGİPRO’ ya başlamadan önce uyulması gerekenler, FERGİPRO dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; FERGİPRO kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi FERGİPRO 25 mg I.M. ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

FERGİPRO 25 mg/ml I.M. Enjeksiyonluk Çözelti’ye ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

daha sonra girilecek

FERGİPRO 25 mg/ml I.M. Enjeksiyonluk Çözelti’nin kısa ürün bilgisi

daha sonra girilecek

Progesteron (FERGİPRO 25 mg), yumurtalıklarda doğal olarak salgılanan kadın cinsiyet hormonu olan progesteron’ a benzer etkileri sayesinde;  yumurtalıklarda Progesteron eksikliğine bağlı olarak gelişen adet yokluğu ve hormonal  dengesizlikten dolayı görülen anormal adet kanamalarında; luteal faz yetmezliğine bağlı kısırlık tedavisi ile  döllenmiş olan yumurtanın rahimde tutunmasını sağlamak amacıyla yardımcı üreme tekniklerine ilave tedavide; pregnen(4) türevi progestojen

FERGİPRO günlük doz: adet görememe tedavisinde 6-10 gün  100 mg-150 mg; rahim kanamaları tedavisinde, beklenen adet döngüsü tarihinden 2 gün öncesine kadar 5-10 gün 5-10 mg/gün; gebeliğin sürdürülmesi tedavisinde 15. günden ya da embriyo veya gamet transferinin yapıldığı günden itibaren plasentadan progestron salgılanmasının gerektiği hamileliğin 8-16 haftasına kadar haftada 2 kere en fazla günlük uygulanacak 25 mg-100 mg doz.

Etkileşim: siklosporin, bromokriptin içeren ilaçlar

Kontrendikeleri: etken maddeye alerji, serebral hemoraji, sebebi bilinmeyen anormal vajinal kanama, karaciğer işlevlerinde bozukluk, tromboflebit, kürtajdan sonra yoğun kanama, üreme organlarında kanser, meme kanseri

Hamilelikte B kategorisinde; bebeğe anne sütüyle geçer.

Yan etki :karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

FERGİPRO Flakon da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz FERGİPRO’ yu nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. FERGİPRO’ yu size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir