FAVICOVIR 200 mg Film Kaplı Tablet

FAVİCOVİR 200 mg için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (endikasyon bilgisi, FAVİCOVİR ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

FAVİCOVİR kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
FAVİCOVİR kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

FAVİCOVİR kısa ürün bilgisi
FAVİCOVİR kısa ürün bilgisi

  1. İlaç Marka İsmi: FAVICOVIR 200 mg Film Kaplı Tablet
  2. Endikasyon Bilgisi: Favipiravir adlı etken maddeyi içinde bulundurur. FAVİCOVİR Film Kaplı Tablet, yeni ya da yeniden ortaya çıkan  influenza virüs salgınında (diğer ilaçlarla tedavinin yeterli olmadığı influenza virüsünde( gripte)); antiviral olarak.
  3. FAVİCOVİR DOZAJI: 1. gün sabah 8 adet; akşam 8 adet FAVİCOVİR tablet; 2-3-4 ve 5. günlerde sabah 3 adet, akşam 3 adet FAVİCOVİR tablet.
  4. FAVİCOVİR kontrendikeleri: aşırı duyarlılık, bakteri kaynaklı enfeksiyonlar.
  5. Hamilelikte X kategorisindedir ve FAVİCOVİR kullanım sırasında bebek emzirilmemelidir.
  6. FAVİCOVİR Etkileşimi: Repaglinid, asetaminofen, Pirazinamid, Sulindak,Teofilin, Famsiklovir  içeren ilaçlar.
  7. FAVİCOVİR yan etkisi: Nötrofil sayısı ve beyaz kan hücresi sayısında azalma, diyare, kan trigliserit artışı, üre artışı,
  8. FAVİCOVİR da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. FAVİCOVİR ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. FAVİCOVİR sırasıyla,  Sistemik kullanım için antiviraller, Direk etkili antiviraller  ve Favipiravir olarak sınıflandırılmış şekilde, J05AX27 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz FAVİCOVİR 200 mg, ATABAY İlaç firması ürünüdür.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir