EVAXMUS 5 mg tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın aktif maddesi Erolimus‘tur. EVAXMUS 5 mg tablet, bir kanser ilacıdır ve tümöre kan akımını azaltır, kanser hücrelerinin büyümesini ve çoğalmasını yavaşlatarak etkisini gösterir. EVAXMUS, hormon reseptörü pozitif, diğer steroid yapıda olmayan aromataz inhibitörlerine cevap vermeyen ilerlemiş meme kanserli menopoz sonrası (postmenopozal) kadınlarda, kanser tedavisinde kullanılan ve steroid yapılı bir aromataz inhibitörü olan (eksemestan) ile kombinasyon halinde, önceki endokrin tedavisinden sonra kullanılır.
Hormon reseptörü pozitif ilerlemiş meme kanserinin tedavisi:
Bu tip meme kanserinin gelişimi östrojenler, yani kadın cinsiyet hormonları tarafından uyarılır. Aromataz inhibitörleri (letrozol, anastrozol, eksemestan) östrojen miktarını azaltır ve meme kanserlerinin büyümesini engelleyebilirler. Bir aromataz inhibitörü ile birlikte EVAXMUS’un  alınması ayrıca meme kanserinin hormonal tedaviye direnç kazanmasını önleyebilir, bunun sonucu olarak da meme kanserlerinin büyümesini azaltabilir ve meme kanseri nükslerini geciktirebilir.

EVAXMUS 5 mg tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1.  EVAXMUS beyaz, oblong, düz, kenarı eğimli, bir yüzünde “EV” diğer yüzünde “5” baskılı, takriben
    12×5 mm ebatında tabletlerdir. Kutuda, OPA/Al/PVC-Al blisterlerde 30 tablet içerecek şekilde
    ambalajlanıp, kullanıma sunulmuştur.
  2. EVAXMUS Formülü : İlacın içinde etken madde olarak Erolimus (5 mg);  yardımcı madde olarak 9.8 mg Laktoz monohidrat, 138.850 mg Susuz laktoz, Bütilhidroksitoluen, Hipromelloz, Magnezyum stearat ve Krospovidon bulunur.
  3. İlacın içindeki aktif maddeye ve yukarıdaki diğer bileşenlerden birine ya da temsirolimus, rapamisin gibi benzer ilaçlardan birine daha önceleri bir hassasiyet yaşadıysanız; EVAXMUS tablet almadan önce hekiminize bunu mutlaka  söyleyiniz.
  4. Karaciğer hastalığı belirtileri var ise ya da geçmişte karaciğere zarar veren bir rahatsızlık yaşadıysanız; böyle bir durumda uygulanan EVAXMUS’un dozajında hekiminiz ayarlama yapacaktır.
  5. EVAXMUS şekerinizi  yükseltebileceğinden diyabet hastasıysanız ve  şekeriniz yükseliyorsa hemen hekiminizi haberdar ediniz. Antidiyabetik ilaçlarla şekeriniz kontrol altına alınabilir.
  6. Vücutta enfeksiyon var ise,  EVAXMUS almadan önce enfeksiyon temizlenmelidir.
  7. Kolesterolün yükselmesine sebep olabileceğinden, eğer kolesterol değerleriniz yüksekse;  EVAXMUS’u kullanırken  dikkatli olunuz.
  8. Ciddi bir cerrahi bir operasyon geçirdiyseniz ve yaralarınız halen iyileşmiyorsa; EVAXMUS yaralarda iyileşmeyi geciktirebileceği ihtimali düşünülmelidir.
  9. EVAXMUS tablet ile tedavi gördüğünüz sürece hekiminize sormadan aşı yaptırmayınız.
  10. EVAXMUS sizi enfeksiyon kapmaya daha yatkın bir hale getirebilir (pnömoni, idrar yolu
    enfeksiyonu, mantar enfeksiyonu veya hepatit B reaktivasyonu gibi viral enfeksiyon gibi).
    Bazı enfeksiyonlar ağır olabilir ve hayatı tehdit edici sonuçlar yaratabilir. Şayet  ateş, titreme, halsizlik, bitkinlik, öksürük, boğaz ağrısı, hırıltılı solunum, nefes almada güçlük, idrar yaparken ağrı veya yanma, karında hassasiyet gibi enfeksiyon belirtisiyle karşılaşırsanız acilen hekime haber veriniz. Hekiminiz tedaviye ara verebilir, EVAXMUS ‘u kesebilir ve bu belirtilerin iyileşmesi için başka bir tedavi uygulayabilir.
  11. EVAXMUS tedavisi alanların bazılarında böbrek yetmezliği ortaya çıkmıştır.  EVAXMUS tedavisi uygulanırken  böbreklerin işlevleri hekim tarafından periyodik olarak izlenmelidir.
  12. EVAXMUS kullanırken ağızda yara veya ülser meydana gelebilir. Eğer dilinizde, yanaklarınızın iç kısmında, diş eti veya damaklarınızda yaralar var ise; hekime danışmadan hiç bir ilaç kullanmayınız. Çünkü ağız içine uygulanan bazı jeller ve gargaralar ağız ülserlerini daha da arttırabilir.
  13. EVAXMUS uygulanımına bağlı olarak pnömonitis, pulmoner emboli veya akut solunum sıkıntısı sendromu gibi akciğer veya solunum problemleri gelişebilir. Şiddetli akciğer veya solunum sorunları hayatı tehdit
    eden neticeler doğurabileceğinden, öksürük, göğüs ağrısı veya nefes darlığı gibi yeni veya
    kötüleşen akciğer/solunum semptomları geliştiğinde acilen hekime haber verilmelidir.
  14. EVAXMUS hamilelikte ve emzirme dönemlerinde kullanılması sakıncalıdır. EVAXMUS tabletle tedavi görürken ve tedavi bitiminin ardından 2 ay süresince doğum kontrol metodlarıyla korununuz.
  15. Kullanımı baş dönmesi ve yorgunluğa sebep olabilir. Bu şikayetler sizde olduğu sürece makine veya araç kullanmaktan uzak durunuz.
  16. EVAXMUS kullanırken turunç, greyfurt ve yıldız meyvesi suyu tüketmeyiniz. Bu meyveler kandaki  EVAXMUS miktarını artırabilir.
  17. EVAXMUS, 18 yaşından küçüklere verilmemelidir.

 

EVAXMUS 5 mg tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz EVAXMUS ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkilemektedir.
  2. EVAXMUS tabletin her bir dozunu yeterli miktarda suyla beraber alınız. Sabahları günde 1 kez kullanılır.

 

EVAXMUS 5 mg tablet’in Olası Yan Etkileri

  1. EVAXMUS kullandıktan sonra karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişme gibi bir durumda tıbbi destek almak için hiç vakit kaybetmeden hekiminize haber veriniz veya bir sağlık kurumuna gidiniz.
  2. Zayıflama, yorgun hissetme, baş ağrısı, vücutta ödem, ciltte kaşıntı, döküntü, burun kanaması, anemi (kansızlık), yüksek kolesterol, üşüme ve ateş gibi enfeksiyon belirtileri, yüksek kan şekeri, akciğer hastalığı belirtileri (öksürük, ateş, nefes darlığı, hırıltılı solunum ), ağız tadı değişikliği, ağız yaraları bu ilacın en yaygın görülebilecek yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: Erolimus
İlaç Marka İsmi: EVAXMUS 5 mg tablet
İlacın farmakoterapötik grubu ve ATC kodu: Antineoplastik ilaçlar, protein kinaz inhibitörleri- L01XE10
İlacın ruhsat sahibi: Teva İlaçları San. ve Tic. AŞ.
Adresi : Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Poligon Cad. Buyaka 2 Sitesi C-Blok Kat:3 Ümraniye 34771 / İstanbul
Tel no:+90 216 656 67 00-Faks no: +90 216 290 27 52
Üretici firma : Teva Pharmaceutical Works Private Limited Company
Debrecen/Macaristan

EVAXMUS 5 mg tablet prospektüsü (kullanma talimatı)

EVAXMUS 5 mg tablet prospektüsü (kullanma talimatı)

EVAXMUS 5 mg Tablet’in kısa ürün bilgisi

EVAXMUS 5 mg Tablet'in kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir