ETODOLAK Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Etodolak, Tiyokolşikosid’dir. ETODOLAK Film Tablet, kas gevşetici, ağrı kesici ve iltihap önleyici bir ilaçtır.  Osteartrit (eklemlerde harabiyet ve kireçlenme); eklem dışı romatizma ve ani ortaya çıkan omurilik kaynaklı ağrılı kas spazmlarının tedavisinde; omurganın ağrılı durağan hastalık belirtilerinin tedavisinde ve travma ve ameliyat sonrasında oluşan ağrılarda kullanılır.

ETODOLAK  Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Kasların aşırı seviyede gerilmesinden sorumlu olan beyin ve omurilik kaynaklı  kas gerginliğini azaltan ve ortadan kaldıran kas gevşetici, ağrı kesici ve iltihap önleyici bir ilaçtır.
  3. Ciddi kalp yetmezliğiniz, şiddetli böbrek veya  karaciğer yetmezliğiniz varsa ya da kanama bozukluğu veya kan pıhtılaşma bozukluğunuz ya da  astımınız varsa veya daha önceden aspirin ve türevlerinden herhangi bir ilaç kullandığınızda astım atağı ve alerjik belirtiler görüldüyse ya da kasların görev yapamaması (kasılamaması) durumu varsa ya da süregelen iltihaplı bağırsak hastalığınız veya sindirim sistemi problemleriniz (hazımsızlık, mide ekşimesi gibi)  varsa; kullanmayınız.
  4. By-pas ameliyatı öncesi ve sonrası ağrıların tedavisinde kullanmayınız.
  5. Geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak hastalığı, geçirmiş olduğunuz mide kanaması öyküsü, yüksek tansiyon (hipertansiyon), konjestif kalp yetmezliği, geçmişte yaşanan bir kalp krizi, felç veya kan pıhtılaşması, önceden yaşanmış Crohn hastalığı öyküsü, önceden yaşanmış  ülseratif kolit öyküsü, astım ya da soluma güçlüğü, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı durumlarından herhangi birine sahip iseniz ; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  6. 7 günden fazla kullanılması önerilmemektedir.
  7. Kullanımı, sindirim sisteminde tahrişe yol açabilir. Tedaviniz boyunca, bu ilaçla birlikte bir mide koruyucu ilaç kullanınız.
  8. Aktif ve tekrarlayan mide ve bağırsak ülseri veya mide-bağırsak kanaması varsa; kullanmayınız.
  9. Özellikle yaşlı hastalarda kullanımı  mide ve bağırsaklarda kanama veya delinme gibi riskler oluşturabilir. Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde  kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza başvurunuz.
  10. Alkol ile birlikte almayınız, mide hasarı riski artabilir.
  11. Kullanımı baş dönmesine ve sersemliğe sebebiyet verebileceğinden, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  12. 16 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması sakıncalıdır.
  13. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

ETODOLAK  Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte tok karnına alınız.
  3. Yetişkinler için günlük önerilen doz: 12 saat ara ile günde 2 defa 1 er tablettir.
  4. Günde en fazla 2 tablet alınabilir.
  5. 7 ardışık günden fazla kullanmayınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Baş dönmesi, sinirlilik, depresyon, halsizlik, yorgunluk, bulanık görme, kulak çınlaması, titreme, ateş, kaşıntı, döküntü, sık idrar, mide yanması, mide bulantısı, ishal, kabızlık  yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Etodolak, Tiyokolşikosid
İlaç Marka İsmi: ETODOLAK Film Tablet

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir