ELLEACNELLE 21 Draje

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Etinil estradiol, Siproteron asetat’tır. ELLEACNELLE 21 Draje, kadın vücudunda aşırı derecede erkeklik hormonu üretimi  veya bu hormonlara karşı aşırı duyarlılık nedeniyle oluşan cilt rahatsızlıklarının (mesela : aşırı sivilce veya cilt yağlanması, yüzde ve vücutta aşırı kıllanma, erkeksi saç dökülmesi gibi)  tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda polikistik over sendromlu (yumurtalıklarda çok sayıda kist olması) bayanların tedavisinde belirtileri azaltır, hormon seviyelerinin normale dönmesini sağlar, kist oluşumunu ve yumurtalık hacmini azaltır. Norma adet düzeninin yeniden sağlanmasına yardımcı olur. Ayrıca gebe kalmayı da önler. Sivilce tedavisinde yalnızca cilde uygulanan veya tüm vücudu etkileyen antibiyotik tedavisinin başarısız olduğu durumlarda kullanılmalıdır.  Gebe kalmayı önleyici özellikleri nedeniyle, sadece doktorunuz doğum kontrol ilacı tedavisinin uygun olduğunu düşündüğü takdirde reçete edilebilir. Bu ilacı ciltle ilgili bir tedavi için kullanıyorsanız, ayrıca farklı bir doğum kontrol hapı kullanmamalısınız. Cilt sorunlarınız düzeldiğinde ve bu ilacı kullanmayı bıraktığınızda daha önce tercih ettiğiniz doğum kontrol yönteminize geri dönmelisiniz. Doğum kontrol hapı gibi etki gösterdiğinden, diğer hormonal doğum kontrol haplarıyla birlikte kullanılmamalıdır.

ELLEACNELLE 21 Draje Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Kadın vücudunda aşırı derecede erkeklik hormonu üretimi  veya bu hormonlara karşı aşırı duyarlılık nedeniyle oluşan cilt rahatsızlıklarının (mesela : aşırı sivilce veya cilt yağlanması, yüzde ve vücutta aşırı kıllanma, erkeksi saç dökülmesi gibi)  tedavisinde kullanılır.
  3. İlacın kullanımının ilk aylarında ara kanama veya nokta şeklinde kanama görülebilir, endişe etmeyiniz. Ancak tedavi bittikten sonra da bu kanamalar devam ederse acilen doktorunuza başvurunuz.
  4. Tedaviniz sırasında, yüksek tansiyon gelişmesi durumunda, doktorunuza danışarak ilacın alımını durdurup hipertansiyon rahatsızlığınızı tedavi ettirmelisiniz.
  5. İlacın kullanımı sırasında karaciğer fonksiyon bozukluğu ile karşılaşmanız durumunda doktorunuza danışarak ilacın alımını durdurup karaciğer fonksiyon testlerinizin normale dönmesini beklemelisiniz.
  6. Gebelik, karaciğer fonksiyon bozukluğu, kalp hastalığı, migren, yüksek tansiyon, beyin damarları ile ilgili ya da beyin damarlarından kaynaklanan hastalıklar, pıhtı oluşumuyla birlikte olan toplardamar iltihabı, bir damarda oluşan pıhtıdan kopan pıhtı parçasının başka bir bölgedeki bir damarda tıkanmaya yol açması ile ilgili hastalıklar, vajina ve idrar yolu kanamaları,teşhis edilmemiş meme hastalığı gibi durumlardan herhangi birisi mevcut ise bu ilacı kullanmamalısınız.
  7. Hamilelik veya  hamilelik şüphesi varsa; kullanmayınız.
  8. Sigara kullanımı, loğusalık, şişmanlık, migren, hamileliğe bağlı yüzde sarı veya kahverengi lekelenmeler, planlanan ameliyatlar, uzun süre hareketsiz kalmak, dolaşım bozukluğu, ailede önceden geçirilmiş dolaşım bozukluğu öyküsü, sarılık veya safra yolu tıkanıklığına bağlı kaşıntı, safra taşı, kan yağlarında yükseklik, kalp kapak hastalığı, kalpte ritm bozukluğu, bir tür kansızlık olan orak hücreli anemi, böbrek yetmezliği, karaciğer fonksiyon bozuklukları, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı durumlarından biri ya da bir kaçı varsa  bu ilacı kullanmaya başlamadan önce doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.
  9. Bebek emzirme dönemlerinde kesinlikle kullanılmamalıdır.

ELLEACNELLE 21 Draje’nin  Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, karın ağrısı, kiloda artış, duygu durum değişiklikleri, depresif duygu durumu,  memelerde ağrı, hassasiyet ve şişme gibi hafif yan etkiler görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Etinil estradiol, Siproteron aseta
İlaç Marka İsmi: ELLEACNELLE 21 Draje

ELLEACNELLE 21 Draje Kullanma Talimatı


ELLEACNELLE 21 Draje Kullanma Talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir