ELEPSI Şurup

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Lakozamid’dir.  ELEPSI Şurup, beyindeki sinirler ve kimyasalları etkileyerek epilepsi (sara)  nöbetlerini önleyici, antiepileptik bir ilaçtır. Nöbetlerin başlangıçta sadece beynin bir tarafını etkilediği, fakat daha sonra beynin her iki tarafında da daha büyük alanlara yayıldığı veya yayılmadığı (ikincil jeneralize olan veya olmayan parsiyel başlangıçlı nöbet) bir epilepsi türünün tedavisinde kullanılmaktadır. 16 yaş ve üzeri epilepsi hastalarında istem dışı kasılmaların eşlik ettiği ya da etmediği basit parsiyel nöbetler (vücudun belirli bir yerinde başlayan ve başladığı yerde de kalabildiği gibi ilerleyerek vücudun yarısına yayılabilen bir epilepsi türü) ve kompleks parsiyel nöbetlerin (basit parsiyel nöbetlere bilinç bulanıklığı ve bilinç kaybının eşlik ettiği nöbetler) tedavisinde diğer antiepileptik ilaçlarla tedaviye cevap alınamayan hastalarda,  diğer antiepileptik ilaçlara ek olarak kullanılır.


ELEPSI Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Beyindeki sinirler ve kimyasalları etkileyerek epilepsi (sara)  nöbetlerini önleyici, antiepileptik bir ilaçtır.
  3. Uzun süreli tedavi olarak kullanılır.
  4. İlacı kullanırken alkol kullanmayınız. Alkol ilacın olası yan etkilerini ve nöbet riskini artırmaktadır.
  5. Eğer yaşlı iseniz ve kalp hastalığınız varsa veya kalp ritminde uzamaya yol açabilecek başka bir ilaç kullanıyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunu anlatınız. İlacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  6. İlacın kullanımı başlangıçta uyuşukluk ve sersemliğe sebep olabileceğinden, kazalara ve düşme tehlikelerine karşı dikkatli olunuz.
  7. Karaciğer hastalığı ve böbrek hastalığınız var ise ya da kalp yetmezliğiniz veya kalp krizi geçirme riskiniz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.
  8. Eğer fıstık ya da soyaya alerjiniz varsa , bu ilacın tablet olarak hazırlanan formunu kullanmayınız. Çünkü bu ilaç hidrojenize soya yağı içermektedir.
  9. İlacı, mantar enfeksiyonu tedavisinde kullanılan Flukonazol, itrakonazol, ketokonazol adlı ilaçlarla,  HIV  enfeksiyonu tedavisinde kullanılan   ritonavir  ve bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılan klaritromisin, rifampisin adlı ilaçlarla birlikte kullanmayınız.Bu ilaçlarla birlikte kullanıldığında karaciğer enzimleriyle etkileşebilir.
  10. İlacı kullanırken  kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma, davranışlarda ve ruh halinde değişiklikler, panik ataklar, uyku sorunları, alıngan, telaşlı, heyecanlı, sarılgan, huzursuz, agresif, ruhsal ve fiziksel olarak kendini hiperaktif hissetme gibi yeni yada daha da artan rahatsızlıklara sahipseniz  derhal doktorunuza başvurunuz.
  11. Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetseniz bile ilacın alımına devam ediniz. İlacın kullanımını aniden durdurmayınız. İlacın alımını durdurursanız hastalık nöbetlerinde artış görülebilir.
  12. Yanınızda acil durumlar için bu ilacı kullandığınızı belirten kimlik kartı ve bilgilendirme bilekliği taşımalısınız.
  13. İlacın kullanımı bulanık görme ve sersemlik oluşturabilir. Araç ya da makine kullanmak gibi uyanık ve dinç olmayı gerektiren aktivitelerde çok dikkatli olmalısınız.
  14. 16 yaş altı ergenlerde ve çocuklarda kullanılmamalıdır.
  15. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

ELEPSI Şurup’un kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızı her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için  bir ölçüm kabıyla veya şurubun kendi doz kaşığı ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız.
  3. Yemek esnasında veya aç karnına alabilirsiniz.
  4. İlacınızı her gün aynı saatlerde almaya özen gösteriniz.
  5. Şurup şişesini bir kez açtığınızda, 4 hafta içerisinde tüketmelisiniz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu
  2. Baş ağrısı, mide bulantısı, sersemlik hissi, uykusuzluk, çift görme, depresyon, konuşma bozukluğu, zihin karışıklığı gibi hafif yan etkiler görülebilir.

İlaç Etken Maddesi: Lakozamid

İlaç Marka İsmi: ELEPSI Şurup

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir