DUTAPROS 0,5 mg Yumuşak Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Dutasterid‘dir. DUTAPROS 0,5 mg Yumuşak Kapsül, prostat büyümesine sebep olan kanda bulunan dihidrotestosteron (DHT) adlı hormonun üretimini azaltarak, büyümüş olan prostatın küçülmesini ve prostata bağlı şikayetlerin rahatlatılmasını sağlar. Prostat bezinin iyi huylu büyümesi (benign prostat hiperplazisi), aşağı idrar yolunu sıkıştırarak, idrar yapma zorluğu (idrar akış kuvvetinin azalması), kesik kesik idrar yapma, idrar torbasının (mesane) tamamen boşaltılamadığı hissi, idrarın damla damla gelmesi, özellikle geceleri sık idrara çıkma ve idrar sıkışması gibi rahatsızlıklara yol açar. DUTAPROS, vücutta bulunan dihidrotestosteron (DHT) adlı hormonun üretimini azaltarak iyi huylu prostat büyümesi tedavisinde ve prostata bağlı rahatsızlıkların hafifletilmesinde kullanılır. Ancak prostat büyümesi uzun süredir varsa, boyutlarının küçültülmesi ve rahatsızlıkların giderilmesi zaman alabilir. Şikayetlerde düzelme belirtilerinin görülmesi  3 ila 6 ayı bulabilir.

İyi huylu prostat büyümesi (BPH): İdrar taşıyan kanalı çevreleyen ve idrar torbasının alt tarafında yer alan prostat bezinin kansere bağlı olmayan büyümesidir.

DUTAPROS 0,5 mg Yumuşak Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. DUTAPROS, vücutta bulunan dihidrotestosteron (DHT) adlı hormonun üretimini azaltarak iyi huylu prostat büyümesi tedavisinde ve prostata bağlı rahatsızlıkların hafifletilmesinde kullanılır.
  3. İlacın kullanımının üzerinizde etkisinin olumlu olup olmadığını anlamak için prostat rahatsızlığınızı  düzenli olarak kontrol ettirmeniz gerekmektedir.
  4. İlacı kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinizde iyileşmeler görseniz de, ilacınızı doktorunuzun önerdiği süre boyunca kullanmaya devam ediniz. Bazı erkeklerde iyileşme belirtileri hemen görülse de, bazı erkeklerde iyileşme belirtilerinin görülmesi 3 ila 6 ayı bulabilir. Tedavi en az 6 ay sürdürülmelidir.
  5. İlaç kesinlikle kadınlar veya çocuklar tarafından kullanılmamalıdır. Tabletlerin kadınlar ya da çocuklar tarafından ellenmesine izin verilmemelidir. Çünkü  temas halinde cilt tarafından emilebilir.
  6. 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
  7. Eğer ağır karaciğer hastalığınız  varsa  ya da prostat kanseri  iseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz. İlacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir.

DUTAPROS 0,5 mg Yumuşak Kapsül’ ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızı bir bardak dolusu su  ile birlikte alınız. Tercihen aç veya tok karnına alınabilir. Her gün aynı saatte almaya özen gösteriniz. Günlük doz 1 tablettir.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Boşalma problemleri, iktidarsızlık ve seks isteğinde azalma yan etkiler görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Dutasterid
İlaç Marka İsmi: DUTAPROS 0,5 mg Yumuşak Kapsül

DUTAPROS 0,5 mg Yumuşak Kapsül kullanma talimatı


DUTAPROS 0,5 mg Yumuşak Kapsül kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir