DUADES Efervesan Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Psödoefedrin hidroklorür (120 mg) ve Desloratadin(2,5 mg) ve Psödoefedrin hidroklorür (60 mg)’ dür. DUADES Efervesan Tablet, vücutta doğal bir kimyasal olan histaminin yol açtığı gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık, ödem, hapşırma, geniz akıntısı, burun akıntısı gibi alerjik belirtileri tedavi edici antihistaminik etki eder, burun ve sinüslerde (burun boşluklarında) mukozanın şişkinliğini azaltarak üst solunum yollarını açar.  DUADESsoğuk algınlığı, grip, nezle ve alerjik nezleye bağlı gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık, ödem, hapşırma, geniz akıntısı, burun akıntısı gibi belirtilerin azaltılmasında ve burun tıkanıklığının  giderilmesinde kullanılmaktadır. Kullanımı 12 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinler içindir.

DUADES Efervesan Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. DUADES, soğuk algınlığı, grip, nezle ve alerjik nezleye bağlı burun tıkanıklığının  giderilmesi için kullanılır.
  3. Eğer karaciğer veya böbrek fonksiyon bozukluğunuz varsa ya da şeker hastalığı (diyabet),  prostat büyümesi sonucu idrar tutukluluğu veya troid beziniz aşırı çalışıyorsa ya da hamilelik veya emzirme döneminde iseniz; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  4. Eğer şiddetli  yüksek tansiyonunuz veya kalp hastalığınız varsa veya dar açılı göz tansiyonu (dar açılı glokom) ,  idrar yolunda tıkanıklık ya da idrar yapma güçlüğü varsa veya loratadin’ne alerjiniz varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  5. Son iki hafta içerisinde MAO inhibitörleri grubundan herhangi bir ilaç kullandıysanız bu ilacı kullanmayınız.MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamiyle temizlenmeden öksürük veya soğuk algınlığı ilacı kullanırsanız ağır hatta hayati tehlike yaratabilecek yan etkilere maruz kalabilirsiniz. Kullandığınız bütün ilaçları doktorunuza söyleyiniz.
  6. İlaç kullanımına rağmen belirtilerinizde bir iyileşme görülmez, hatta daha da şiddetlenirse acilen doktorunuzla görüşmelisiniz.
  7. İlacın kullanımı sersemlik yapabilir, alkol veya sakinleştirici ilaçlarla birlikte kullanmayınız.
  8. İlacın sakinleştirici etkisi vardır.  Araç ya da makine kullanmak gibi uyanık ve dinç olmayı gerektiren aktivitelerde çok dikkatli olunuz.
  9. •12 yaşından küçük çocuklara verilmemelidir.
  10. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Anne karnndaki bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

DUADES Efervesan Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak suda eritiniz ve bekletmeden içiniz.
  3. 12 yaş üzeri çocuklarda  ve yetişkinlerde günlük önerilen doz: Günde 2 defa 1 er tablettir.
  4. Tercihen aç ya da tok karnına alınabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Bulantı, sersemlik ve uyku hali, uykusuzluk, halsizlik, iştah kaybı, baş dönmesi, baş ağrısı, kas zayıflığı ve titreme, ağız kuruluğu  yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi:   Desloratadin, Psödoefedrin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: DUADES Efervesan Tablet

DUADES Efervesan Tablet kullanma talimatı


duades-efervesan-tablet-ilac-prospektusu

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir