DİPON 250 mg Film Kaplı Tablet

Abirateron asetat etken maddesini içinde bulunduran DİPON 250 mg Film Kaplı Tablet, sırasıyla;  Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar, Hormonal Tedavi, Hormon Antagonistleri, Diğer hormon antagonistleri ve ilişkili ajanlar ve Abirateron şeklinde sınıflandırılmış olup, L02BX03 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz DİPON, ARVEN İLAÇ SANAYİ ürünüdür.

DİPON için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, DİPON ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, DİPON dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; DİPON kullanım şekli; DİPON’un yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi DİPON ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

DİPON 250 mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

DİPON 250 mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

DİPON 250 mg Film Kaplı Tablet Kısa Ürün Bilgisi

DİPON 250 mg Film Kaplı Tablet Kısa Ürün Bilgisi

İlacın etken maddesi abirateron asetat, prostat kanserinde; testesteron üretimini engelleyici

tek doz 1000 mg

Kontrendike: Ra-223 molekülü ile kombinasyon kullanılması, ağır karaciğer hastalığı, abirateron alerjisi, kadınlar, hamileler.

Etkileşim: moksifloksasin, metadon, sotalol, kinidin, amiadoron, prokainamit, sarı kantaron, antipsikotik ilaçlar, fenitoin, karbamazepin, rifampisin, rifabutin, rifapentin, fenobarbital

yan etki: idrar yolu enfeksiyonu, kanlı  idrar, periferik ödem (bacaklarda şişme), hipokalemi, yüksek kan basıncı, kırık, diyare, taşikardi, cilt döküntüsü, dispepsi.

DİPON da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz DİPON’u nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. DİPON’u size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. DİPON alımı yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir