DIFLODOL 50 mg kaplı tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: DIFLODOL 50 mg kaplı tablet
  2. Endikasyon Bilgisi: Diklofenak potasyum adlı etken maddeyi içinde bulundurur. DIFLODOL, eklem kireçlenmesi, romatizma, gut, baş ve diş ağrısı, genel vücut ağrısı, ameliyat ağrıları ve regl dönemi ağrılarında; iltihap önleyici, ağrı kesici, ateş düşürücü (antiinflamatuvar, antiromatik, analjezik, antipiretik) olarak.
  3. DIFLODOL DOZAJI: günde maksimum 2-3 defa 1’er tablet.
  4. Kontrendikeleri: alerji, bypass ağrısı, mide-bağırsak ülseri veya aktif kanama, böbrekler, kalp ve karaciğerde yetmezlik, hamileliğin son 3 ayında.
  5. Etkileşim: ibuprofen, aspirin, ACE inhibitörleri, idrar söktürücüler, Metotreksat, oral diyabet ilaçları, Digoksin, Furosemid, kortikosteroidler, Fenitoin, Trimetoprim, Siklosporin, lityum. anti-trombositler.
  6. DIFLODOL tablet, hamilelikte 6 aya kadar  C ; 3. trimesterde D kategorisindedir ve anne sütüne geçtiği için bebek emzirilmez.
  7. DIFLODOL yan etkisi: vertigo, görme bulanıklığı, gaz, abdominal ağrı, bulantı. hazımsızlık, ishal.
  8. DIFLODOL tablet de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. DIFLODOL ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. DIFLODOL sırasıyla, Kas İskelet Sistemi,  Antienflamatuar ve Antiromatikler, Nonsteroid, Asetik Asit Türevi İlaçları ve  Diklofenak
    olarak sınıflandırılmış şekilde, M01AB05 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini Tripharma İlaç Sanayi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir.  DIFLODOL için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

DIFLODOL tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
DIFLODOL tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

DIFLODOL tablet kısa ürün bilgisi
DIFLODOL tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir